Iznenađeni Mancini komentarisao poraz Bosne i Hercegovine u Finskoj

Pukki presudio Zmajevima

Iznenađeni Mancini komentarisao poraz Bosne i Hercegovine u Finskoj

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina naredni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra u utorak, protivnik će biti selekcija Italije. 

Zmajevi su sinoć napravili veliki korak nazad u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, dok su Azzurri bili ubjedljivi u Atini.

S tom pobjedom Italija se dovela u odličnu poziciju pred nastavak kvalifikacija te je sada izraziti favorit u grupi J za plasman na završni turnir najboljih evropskih selekcija sljedeće godine.

Finska predvođena Teemu Pukkijem je otičala lekciju izabranicima Roberta Prosinečkog te je slavila sa 2:0, dok u igrači Roberta Mancinija s 0:3 pobijedili Helene.

Poslije trijumfa nad Grcima Mancini je bio iznenađen zbog poraza Bosne i Hercegovine kazavši da nije očekivao pobjedu Finske.

"Poraz Bosne protiv Finske? To pokazuje da je skandinavska selekcija jedna dobra ekipa, možda i mi nismo očekivali njihovu pobjedu", rekao je iskusni stručnjak.

Međutim, kako kaže u utorak ne očekuje rutinsko odrađivanje posla.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"To ne znači da će u utorak biti lako. Imamo nekoliko dana da vratimo energiju. Sigurno ćemo nešto mijenjati, bit će to posljednji napor prije odlaska na odmor. Neko će biti odličan", istakao je selektor italijanske selekcije.

Osim susreta u Torinu u utorak će se igrati još dva susreta u našoj kvalifikacionoj grupi. Sastat će se Lihtenštajn - Finska i Grčka - Armenija. Svi mečevi počinju u 20:45.

Top Komentari

Chupy
Puki presudio zmajevima? Nasliv je trebao ovako glasiti, "Manekeni se setali Finskom".
2 0
Arnel925
Pa ima da nas ubiju kao mraz papriku
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi