Gazzetta.gr: Cimirot u PAOK-u, Sarajevu 1.300.000 eura
FOTO: EPA

Grčki mediji javljaju da je dogovoren transfer

Gazzetta.gr: Cimirot u PAOK-u, Sarajevu 1.300.000 eura

A. Beganović

Mladi 22-godišnji veznjak aktuelnog bossanskohercegovačkog prvaka Sarajeva, Gojko Cimirot, ako je vjerovati grčkim medijima, sutra će potpisati ugovor sa PAOK-om.

Slavni grčki klub, kojeg s klupe predvodi hrvatski trener Igor Tudor, već duže vrijeme radi na transferu Gojka Cimirota, a grčki mediji, tačnije Gazzetta.gr, javlja da je transfer pred realizacijom, odnosno da samo čudo može spriječiti isti.

PAOK je prije nekoliko dana aktuelnom bosanskohercegovačkom prvaku ponudio milion eura na ime obeštećenja (500.000 odmah i dva puta po 250.000 eura), no iz Sarajeva su imali još par sličnih ponuda pa su odlučili taktizirati.

I izgleda da im se isplatilo. Naime, danas su se u Ateni sastali sportski direktori dva kluba, Abdulah Ibraković i Frank Arnesen, i kako piže Gazzetta.gr dogovorili su transfer.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pomenuti grčki portal navodi da je sporazum postignut, te da će Cimirot potpisati ugovor na četiri godine prema kojem će godišnje zarađivati 400.000 eura, a Sarajevo će na ime obeštećenja inkasirati milion i 300.000 eura.

Gazzetta.gr navodi da će Cimirot sutra najvjerovatnije doputovati u Solun, ukoliko se nešto dramatično ne promjeni, a ako se doista pod ovim uslovima realizira njegov transfer biće to daleko najveći transfer iz Premijer lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti