Solskjaerova jubilarna deseta pobjeda!
(Foto: EPA) Manchester United je slavio ubjedljivu pobjedu na krilima Martiala i Pogbe

Fulham bez šanse protiv raspoloženih Crvenih đavola

Solskjaerova jubilarna deseta pobjeda!

Manchester United je danas gostovao na Craven Cottageu u utakmici 26. kola Premier lige i bez problema upisao pobjedu rezultatom 0:3 nad domaćim Fulhamom.

"Davljenik" iz Londona nije imao šanse protiv danas raspoloženih fudbaler Uniteda, a Ole Gunnar Solskjaer je na 11. utakmici na klupi Crvenih đavola upisao desetu pobjedu (10 pobjeda, 1 remi).

Iako je Solskjaer napravio dosta izmjena u ekipi kako bi odmorio neke igrače za meč Lige prvaka protiv PSG-a, United je nakon nekoliko pokušaja Fulhama na samom početku, jako brzo preuzeo inicijativu.

Crveni đavoli su do vodstva došli u 14. minuti susreta kada je Martial odlično uposlio Pogbu, a ovaj topovskim udarcem iskosa savladao golmana Fulhama.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Uniteda. Martial je primio Jonesov pas, pretrčao pola terena, majstorski izbacio dva čuvara i pogodio za 0:2.

Bio je to i rezultat prvog poluvremena, da bi nakon 20-ak minuta igre u drugom Le Marchand skrivio penal, koji je Pogba u 65. minuti pretvorio u konačnih 0:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fulham je pokušao doći barem do jednog gola, ali Mitrović i Babel nisu uspjeli pronaći put do mreže, dok je United u finišu uglavnom prijetio preko Sancheza koji je ušao u igru u drugom dijelu.

United je ovom pobjedom barem nakratko prestigao Chelsea i stigao do četvrte pozicije na tabeli. Crveni đavoli tako sada imaju 51 bod, dok je Fulham ostao predzadnji sa samo 17 bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Istina_za_Vedrana
Nema nijedan poraz
6 0
1234567
1 remi a ne 1 poraz
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi