Gdje će Buffon? Izjava koju je dao najavljuje veliki preokret

"Presretan sam, hvala im na tome"

Gdje će Buffon? Izjava koju je dao najavljuje veliki preokret

Brojni francuski mediji krajem prošlog mjeseca objavili su da jedan od najboljih svjetskih golmana Gianluigi Buffon po završetku sezone odlazi u penziju.

Legendarni Buffon sa Paris Saint-Germainom ima ugovor do zadnjeg dana juna ove godine, a iako se smatralo da će po okončanju istog napustiti Park prinčeva i vratiti se u Torino, to se, po svemu sudeći, neće dogoditi.

Niti Buffon želi objesiti rukavice o klin, niti se Paris Saint-Germain želi tako lako riješiti golmana koji je i u 41. godini na leđima pokazao kako nije za 'staro gvožđe'.

"Klub mi je ponudio nastavak suradnje i to me čini nevjerojatno sretnim. Hvala im na tome. Sjest ćemo idućih dana i pogledati planove za sljedeću sezonu te vidjeti hoće li obje strane biti zadovoljne'', kazao je Gigi za Sky Uno.

Istakao je također da se njemu ostaje u Parizu.

"Sretan sam u Parizu. Iza mene su godine fudbala, ali sad stvarno želim uživati u svemu. Došao sam u Pariz uvjeren da me čeka veliki izazov kao igrača i kao čovjeka. Na kraju sam dobio sve što sam tražio."

Tuchel se žalio zbog Buffona

Čelnici Paris Saint-Germaina ne žele se riješiti Buffona ni zbog činjenice da njegovo prisustvo dodatno podiže renome momčadi, ali Gigi je, čini se, nepoželjan kod trenera Thomasa Tuchela.

Nijemcu smeta što mu uprava kluba nameće izbor golmana, jer je tokom sezone morao koristiti Buffona gotovo jednako kao i mnogo mlađeg Areolu, što mu nije jednostavno.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Treba nam 'jedinica' za sljedeću sezonu jer ovo je neodrživo, ovako više ne možemo. Mi smo valjda jedini klub na svijetu koji toliko rotira golmane", požalio se nedavno trener Paris Saint-Germaina.

Očito će u cijeloj priči koju su potencirali mediji u Francuskoj na kraju doći do preokreta...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi