Gdje god dođe klub ispadne, a od danas je ponovo u Premiershipu

Ayew potpisao za Crystal Palace

Gdje god dođe klub ispadne, a od danas je ponovo u Premiershipu

M. Šljivak

Crystal Palace odlučio je da se pojača u napadu pred početak nove sezone.

Novi član ovog londonskog tima postao je reprezentativac Gane Jordan Ayew, koji je stigao na posudbu do kraja sezone iz Swanseaja.

Interesantno je da je ovaj fudbaler mamac za timove koji ispadaju iz lige. Čak tri od posljednja četiri tima za koje je potpisao su tokom njegovog boravka u klubu ispali.

Samo je Lorient ostao u ligi 2014. godine po njegovom dolasku u klub. Već naredne sezone u ljeto 2015 . godine potpisao je za Aston Villu, a tim iz Birminghama je na kraju sezone ispao.

Prethodno je ispao i sa Sochauxom 2014. godine gdje je igrao kao posuđen igrač iz Marseillea. Ista sudbina ga je zadesila i u ekipi Swanseaja gdje je došao prošlog ljeta.

Labudovi su odlučili da ga se riješe u finiš prelaznog roka. Ustupili su ga Crystal Palaceu, a kako je krenulo, možda već prvog člana Championshipa u narednoj sezoni već znamo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi