U BiH je nestao sa scene, ali u svojoj "drugoj zemlji" je i dalje nezaboravan

Gdje je "nestao" Štilić?

U BiH je nestao sa scene, ali u svojoj "drugoj zemlji" je i dalje nezaboravan

A. Čaušević

Kada je prije dvije godine tokom press-konferecije ušetao u plavi salon stadiona Grbavica navijačima Željezničara srce je bilo poput Trebevića. 

Semir Štilić se u augustu 2019. godine vratio kući poslije duže od deset godina u inostranstvu. U tom trenutku je zaista bio ogromno pojačanje za tim kojeg je sa klupe predvodio Amar Osim.

Prva polusezona je bila briljantna. Odlični ofanzivni veznjak je odigrao nekoliko vrhunskih partija, magija protiv Slobode na Tušnju, pa slobodnjak u derbiju na Koševu su samo neki od poteza kojim je oduševio bh. sportsku javnost.

Slično je Štilić započeo i 2020. godinu. Magija protiv Borca u Kupu BiH kada lobuje golmana te sjajan slobodnjak za pobjedu nad Tuzla Cityjem. Tada je Dolinom ćupova zračio šampionski miris, onda je stigao koronavirus te je sve stalo na nekoliko mjeseci.

I sezonu 2020/21 Sarajlija kao i cijela ekipa Željezničara su započeli vrlo dobro, ali kako je prvenstvo odmicalo počeo je strmoglavi pad. Sve je kulminiralo proljetos kada su Plavi imali nezapamćenu seriju loših rezultata. Na kraju nije bilo ni trofeja ni Evrope. 

Oglasi

Štilić nije odigrao nekoliko posljednjih mečeva, počeo je pripreme za novu sezonu, odradio je samo jedan trening poslije čega je razdužio opremu i praktično nestao sa bh. fudbalskih terena.

Kako to obično biva igrači u ovakvim situacijama treniraju obično individualno uz pomoć nekog kondicionog trenera, a vjerovatno izuzetak nije ni Štilić koji se prije nekoliko dana "javio" na Instagramu objavom fotogorafije iz jednog od kafića.

I dok je u BiH nestao sa scene čini se da u njegovoj "drugoj zemlji" nikada neće biti zaboravljen. Štilić je u Poljskoj proveo najbolje dane karijere i postigao pregršt prekrasnih golova.

Na društvenim mrežama u Poljskoj je počeo kružiti Štilićev slobodnjak iz 2014. godine kada je kao fudbaler Wisle prekrasno zabio protiv Lechie iz Gdnaska i to baš na današnji dan, 17. august.

[twitter]https://twitter.com/BKalendarza/status/1427378129882865664[/twitter]

U Poljskoj je igrao za Lech i to u tandemu sa Robertom Lewandowskim, a još je nastupao i za Wislu Plock. Imao je avanture u Ukrajini (Karpaty), Turskoj (Gaziantepspor) i Kipru (APOEL).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kakav je njegov trenutni status možda i najbolje govori nedavna izjava trenera Željezničara Tomislava Ivkovića kada je rekao da zna ko je Štilić, ali da jednostavno ne zna gdje je.

Ovaj 33-godišnjak je za svoj matični klub vezan do ljeta 2022. godine, a nije isključeno da Štilić na kraju pronađe zajednički jezik sa čelnicima kluba te da ponovo zaigra u plavom dresu što bi svakako i navijači kluba najviše željeli. 

Top Komentari

Shaba
Bez sumnje jedan od najvecih majstora koji je igro u ovoj ligi. Imo je sigurno kapaciteta i za nesto vise u karijeri, al nesto je falilo, dal srece, dal ozbiljnosti, il jednostavno problemi s povredama. Nesto slicno kao s Alenom Škorom, il Zekom Turkovicem. Bilo je tih majstora u ovoj ligi, i merak ih je bio gledat. Dzeku je njegov rad i disciplina doveo do toga da gdje god je igrao bio je vrhunski, profesionalac do kraja, zato je i ostvario karijeru kakvu je ostvario i s 36 godina opet potpiso za Inter. Problem nase lige nije manjak talenta, nego manjak reda i rada i discipline. Kako god, nadam se da cemo gledati jos nekih novih majstora i nadam se da ce ostvariti vece karijere od vec pomenutih.
23 0
VELEZ
Poljaci mrze muslimane. Zamisli da znaju da je on musliman, kako bi tek tada bio 'popularan'.
5 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi