Gdje je nestao Sanjin Prcić?

Samo jedan nastup u četiri mjeseca

Gdje je nestao Sanjin Prcić?

A. Čaušević

Sanjin Prcić se u posljednjim danima ljetnog prijelaznog roka priključio Strasbourgu gdje je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi.

Prcić je drugi dio takmičarske godine 2018/2019 odigrao sjajno, brzo se nametnuo u novom klubu, postao je jedan od nosilaca igre te osvojio Liga kup Francuske.

Nakon odličnih igara Strasbourg je odlučio da ga permanentno dovede u svoje redove iz Levantea. Bh. veznjak je s članom Ligue 1 potpisao trogodišnji ugovor.

Međutim, ova sezona za Prcića definitivno spada u kategoriju onih koje će nastojati da što prije zaboravi, razlog su ogromni problemi s povredama.

Ovaj 26-godišnjak zbog bolovima u leđima već neko vrijeme uopšte ne konkuriše za mečeve svog tima, u posljednja četiri mjeseca igrao je na samo jednom susretu.

Prcić je posljednji put bio starter protiv Dijona 5. oktobra, tada je zamijenjen u 55. minuti i od tada ga praktično nema na fudblaskim terenima jer je u međuvremenu uspio zabilježiti samo jedan nastup.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bilo je to sredinom decembra kada je Strasbourg ispao od Nantesa (0:1) u liga kupu Francuske. Povremeni reprezentativac BiH je u igru ušao sredinom drugog poluvremena i na terenu proveo 20-ak minuta.

Ove sezone je uspio skupiti samo četiri nastupa, a starter je bio samo jednom. Osim protiv Dijona i Nantesa još je dobio minute protiv PSG-a i Lillea.

Top Komentari

Hele
I nije igrač za više nastupa.
1 1
BaboBih
Momku zelim da sutra zaigra za Real ako moze i sve naj bolje, ali on je meni od prvog dana nevidljiv na terenu.. i to tako svaku utakmicu sto sam pogledo gdje on igra
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti