Prcić zaigrao nakon dva mjeseca

Imao problema s leđima

Prcić zaigrao nakon dva mjeseca

Sanjin Prcić nakon kraćeg odsustva nastupio je danas za Strasbourg.

Francuski klub je ljetos otkupio Prcićev ugovor od Levantea, ali problemi s leđima su spriječili 26-godišnjeg bh. fudbalera da u ovoj sezoni pokaže koliko može.

Ipak, svi ti problemi danas su, čini se, iza Prcića koji je poslije gotovo dva mjeseca odsustva nastupio za Strasbourg u meču protiv Nantesa odigranom o sklopu osmine finala nacionalnog Kupa.

Prcić je priliku za igru dobio u 69. minuti zamijenivši Corgneta, a nakon što je ušao, Strassbourg je u nastavku uspio doći i do pogotka i minimalne pobjede dovoljne za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Za nadati se da će Prcić imati sve veću minutažu kako vrijeme bude odmicalo i samim tim opravdati ljetos uloženih milion eura.

Uz Strasbourg, večeras su prolaz dalje u Kupu osigurali još PSG koji je s 4:1 savladao Le Mans, identičnim rezultatom je Lyon pobijedio Toulouse, dok je Brest sa 2:0 bio bolji od Bordeauxa.

Francuski kup:

Lyon - Toulouse 4:1
Amiens - Rennes 3:2
Brest - Bordeaux 2:0
Le Mans - PSG 1:4
Nantes - Strasbourg 0:1
Nimes - St. Etienne 1:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi