Gdje je Tarčin, gdje Krupa, a gdje Sloboda
Krupa svojim igrama ove sezone i dvostrukim plasmanom u Kup BiH primjer je normalnog, pohvalnog rada koji bi mogli slijediti renomirani bh. premijerligaši

Dijametralni primjeri

Gdje je Tarčin, gdje Krupa, a gdje Sloboda · Komentar

Jučer je trebalo popularizirati Tarčin Forest Resort, pa je Nogometni savez organizirao tamo izvlačenje polufinala Kupa BiH. 

Da ne bude da se stalno taj akt, koji uvijek bude ceremonijalno predstavljen i ima svoj besmislen dramaturški tok (izvuci prvo brojeve, pa svaka ekipa ima svoj broj, pa onda članovi klubova izvlače jal svoj, jal tuđi, dok se na ekranu popunjava prazna mjesta) održava u Sarajevu, ili nekom ovećem gradu, u NSBiH odlučili su se okupiti dakle u blizini Tarčina.

Imale su razne komisije svoje sjednice, a sastančilo se i sa klubovima. Neka normalna procedura, redovne aktivnosti, mogli bismo to tako nazvati.

Kada stignete do polufinala Kupa, također je red da se pojavite na izvlačenju, međutim jučer nije bilo predstavnika tuzlanske Slobode.

Jedino, gledajući na način da je izvlačenje Kupa više kratkotrajni performans nego stvar zbog koje bi trebalo prevaliti koliko god kilometara, potez Tuzlaka se može smatrati simpatičnim.

No, daj Bože da je to u pitanju. Prije da su odlučili da ne troše bezveze pare na put, jer svakako će saznati s kim će igrati, pa što bi se onda njihov predstavnik morao vucarati do Tarčina. Neuobičajeno u najmanju ruku, ali i vrlo indikativno. Zamislimo kako bi otišli na izvlačenje u Nion.

S druge strane, budući da su žrijebani parovi polufinala i u juniorskoj konkurenciji, minimum pameti bio je dovoljan da se zaključi: Ova Krupa je stvarno klub za svaku pohvalu.

Član uprave kluba Dragomir Ilić, nekako je stidljivo, zdravim, niti iskompleksiranim niti kabadhijskim stavom izašao pred novinare. Njegov nastup i izrečeno bude nadu da može biti bolje bh. fudbalu. Nije ni iz Krupe blizu doći do Tarčina...

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Činjenica da jedino Krupa ima predstavnike u polufinalu obje konkurencije za nas predstavlja ogromnu čast. Nama bi sam nastup u finalu predstavljao ogroman uspjeh...", kaže skromno, skrušeno.

Nama ostaje da ga cijenimo kao paradigmu čovjeka koji tihom vodom bregove valja, koji pošteno, stručno, polako, bez ikakve hampe ni bolesnih ambicija, pravilnim potezima gradi nešto za svaki respekt.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi