Gdje se Manolas nalazio dok je njegova Grčka igrala u "njegovom" Rimu?

Odmor s porodicom i prijateljima

Gdje se Manolas nalazio dok je njegova Grčka igrala u "njegovom" Rimu?

E. Škorić

Grčka je sinoć gostovala Italiji u Rimu i poražena je na Olimpicu s 2:0 u susretu 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor reprezentacije Grčke John van 't Schip ranije je sve iznenadio spiskom igrača za kvalifikacione utakmice protiv Italije i BiH, a najveći šok je izostavljanje Napolijevog defanzivca Kostasa Manolasa.

Očekivalo se da Manolas bude stub grčke odbrane i da će gostovati Italiji na 'svom' Ollimpicu (s obzirom da je igrao dugo u Romi), ali selektor Grčke ga je odstranio iz selekcije uz Samarisa, Torosidisa i Mitrogloua, iako nisu ni povrijeđeni, a ni suspendovani svi nabrojani.

Očigledno je da Grci žele da naprave potpunu rekonstrukciju ekipe, pa su žrtvovali i ove kvalifikacije, u kojima su šansu dobili mladi igrači.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Što se Manolasa tiče, on je sinoć, dok je Grčka igrala u Rimu, boravio s prijateljima i porodicom u Veneciji.

Grčka već u utorak dočekuje BiH, ali ta utakmica je daleko važnija Zmajevima nego Grcima, koji više nemaju skoro nikakvih šansi da se domognu odlaska na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi