"Zvijezde sam izostavio s razlogom i cilj Grčke je da uigramo ekipu za naredni Mundijal"

Van't Schip pred mečeve s Italijom i BiH

"Zvijezde sam izostavio s razlogom i cilj Grčke je da uigramo ekipu za naredni Mundijal"

Endin Čaušević

Reprezentacija Grčke je vjerovatno već sada prežalila mogućnost plasmana na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije. 

Grci su itekako zakazali u dosadašnjem dijelu kvalifikacija jer nakon šest odigranih mečeva imaju svega pet bodova i jednu upisanu pobjedu. Slektor ove selekcije John van't Schip je odlučio za mečeve protiv Italije i BiH izostaviti glavne zvijezde što je dokaz da je odustao od kvalifikacija.

Selekcija Grčke večeras prvo gostuje reprezentaciji Italije, a tri dana kasnije u Atini dočekuju Zmajeve. Pred ove mečeve Van't Schip je izjavio da je ekipa imala problema, ali da očekuje od igrača kojima ukaže šansu da opravdaju očekivanja.

"Želim vidjeti da se možemo sastati sa sjajnim timom i pokazati pravi dug i igrati drugačiji fudbal nego u prošlosti. Želim pomoći igračima i uvježbati novi stil igra i za sve nas će meč protiv Italije sigurno biti važno iskustvo", rekao je Van't Schip i nastavio.

"Mancini s Italijom radi sjajan posao i za kratko vrijeme je itekako posložio stvari. Mi smo imali problema i moramo izgraditi ekipu, a cilj nam je naredno Svjetsko prvenstvo. U ovakvim mečevima ćemo pokušati dobiti iskustvo".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Van't Schip je iznenadio odlukom da izostavi sa spiska glavne zvijezde, a italijanski mediji su najviše iznenađeni što neće biti defanzivca Napolija, Kostasa Manolasa.

"Rekao sam igračima da sam ih izostavio s razlogom. U ove četiri utakmice želim pozvati što više igrača i vidjeti na koga mogu računati. Oni će biti tu u budućnosti i ne moraju se brinuti. Moja dužnost je da okrenemo novu stranicu i zaista nisam uplašen zbog toga, ali sam svjestan da je pred nama ogroman posao".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi