Sjajni Guzina 'srušio' Rijeku, a sada ga čeka Dinamo: Čekao sam šansu i bio silno motivisan!
FOTO: Istra 1961

Ponio epitet igrača utakmice za veliki uspjeh Puljana

Sjajni Guzina 'srušio' Rijeku, a sada ga čeka Dinamo: Čekao sam šansu i bio silno motivisan! · Intervju

S. Mlaćo
Nekadašnji napadač Borca, Zvijezde, Mladosti, Sarajeva Gedeon Guzina (27) zablistao je u duelu Istre 1961 i Rijeke u okviru polufinala Kupa Hrvatske.

Bilo je 3:2 za Puljane, a Guzina je postigao pogodak i dodao asistenciju, te ponio epitet igrača utakmice.

Veliki je to uspjeh Istre protiv skupocjene momčadi iz Rijeke koja je bila apsolutni favorit, a hrvatski mediji puni su hvale na račun Guzine.

Navode da je životna muka popularnog Gedija naučila da šuti, trpi i bori se. Rano su mu preminuli otac i majka, no nije se predavao. U susretu Kupa vrijedno je čekao svoju šansu, a gotovo svi u klubu bili su presretni jer je Gedi 'srušio' Rijeku.

Za SportSport.ba se javio pred današnji meč sa Dinamom.

Prvo smo se dotakli meča Kupa.

Oglasi

“Odigrali smo sjajnu utakmicu i zasluženo prošli u finale. Svi smo presretni zbog tog rezultata, a rekli su mi da Istra nikada nije igrala finale Kupa. To dovoljno govori koliki je ovo uspjeh za klub i grad“, priča Guzina.

Neugodna povreda zadala mu je probleme, no nije se predavao. Čekao je svoju šansu, svjestan kvaliteta koje posjeduje.

“Zadobio sam povredu na početku drugog dijela sezone, to me izbacilo iz ritma. Polako sam se vraćao, ali kada sam se vratio nisam baš bio u prvom planu. Neki igrači su se u međuvremenu nametnuli, ali ja sam bio silno motivisan i čekao sam svoju šansu. Iskoristio sam je na pravi način, nadam se da ću tako i nastaviti“.

U Isti je postigao šest pogodaka, od toga četiri Rijeci.

“Tako se poklopilo, uvijek igram dobro protiv Rijeke. To je jedan mali derbi ovdje u Hrvatskoj, pa me to dodatno motiviše“.

Oglasi

Zadovoljan je u Puli.

“Uvijek može bolje, ali daleko od toga da sam nezadovoljan. Što se tiče Istre, to je jedan stabilan i organizovan klub sa lijepim stadionom i dobrim uslovima za rad. Pula je lijepo mjesto za život“.

Već danas Istru čeka duel sa Dinamom koji se prije par dana oprostio od Evrope. Sigurno će Modri biti umorni.

“Težak ispit nas čeka. Svi znamo da je Dinamo jedna prava evropska ekipa. Biće teško, ali nismo krenuli sa bijelom zastavom“.

U februaru prošle godine dres Sarajeva zamijenio je dresom Istre.

Oglasi

“Mislim da sam napravio pravu stvar dolaskom u HNL. Jako kvalitetna liga koja se dosta više cijeni u svijetu fudbala nego Premijer liga. Neki prosječni klubovi u HNL prodaju igrače za par miliona eura što je kod nas nezamislivo. Infrastruktura je također dosta bolja nego kod nas što dosta utiče na kvalitet fudbala. Ove godine je liga dosta zanimljivija nego inače, svaka ekipa će se boriti za nešto do posljednjeg kola“.

Prati Premijer ligu.

“Pratim, neki dan sam gledao meč Veleža i Sarajeva. Baš je zanimljiva liga, ove godine je sve otvoreno, kako u borbi za prvaka, tako i u donjem dijelu“.

Ugovor sa Istrom ima do kraja sezone. Skrenuo je pažnju na sebe, ponuda će sigurno biti.

“Vidjećemo. Sigurno je da ću sjesti sa ljudima iz kluba i vidjeti šta i kako dalje. Trenutno sam fokusiran da što uspješnije završimo ovu sezonu", dodao je Guzina na kraju razgovora.

Promo

Top Komentari

PRESEDAN
I ovog je kakanjski lola rastalio sa Mušijom,sebi brata napravio.
4 0
pero98
Vidjet ćeš u srijedu koliko ste sreće imali pogotovo u prvom poluvremenu. Niste vi odigrali dobro koliko mi loše u prvom poluvremenu. Forza Fiume.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi