Generalni direktor Uniteda: Stopirao sam Mourinhu jedan ili dva transfera

Ed Woodward priznao

Generalni direktor Uniteda: Stopirao sam Mourinhu jedan ili dva transfera

Generalni direktor Manchester Uniteda Ed Woodward priznao je da je na ljeto 2018. godine tadašnjem treneru kluba Joseu Mourinhu stopirao jedan ili dva transfera.

Portugaski trener je htio dovesti dvojicu defanzivaca u tom trenutku, ali na kraju je prste umiješao Woodward koji je odlučio da stopira transfere.

Kako prenose engleski mediji, Mourinho je od tog momenta bio potpuno drugačiji čovjek.

"Istina je da je bilo razlike u mišljenjima kada je u pitanju menadžer i odsjek za dovođenje igrača oko jednog ili dvojice fudbalera. Ponekad sam ja bio taj koji je morao da kaže "ne", što nije lako zbog naše prirodne tendencije da podržimo menadžera u svakoj prilici. Ipak, morali smo da slušamo i ljude koji su stručnjaci za dovođenje igrača", kazao je Woodward za glasilo fanova 'United we stand'.

Iako nije naveo za kojeg igrača ili igrače je rekao 'ne', engleski mediji smatraju da Woodward misli na Harryja Maguiera koji je ovog ljeta 'sletio' na Old Trafford.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada su novinari Mourinha upitali da li je Maguire bio jedan od igrača koje je želio, on je odgovorio: "On je došao godinu dana kasnije", čime je samo potvrdio da ga je želio na ljeto 2018. godine.

Na kraju je i 'pukla tikva' između Josea i uprave Uniteda pa je Mourinho otišao s klupe krajem prošle godine nakon dvije i pol godine provedene u klubu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Sad to govoris smradu jedan. Sto nisi skupio muda i rekao "ja sam taj" dok je Mourinho bio tu i kukao na presicama
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi