Već se zna ko će biti jedan od Mourinhovih miljenika: Sretan sam što mu se sviđam...

Lucas Moura dobio novu šansu

Već se zna ko će biti jedan od Mourinhovih miljenika: Sretan sam što mu se sviđam...

Portugalski trener Jose Mourinho vrlo dobro je startao na klupi Tottenhama.

Posebni je na dva meča zabilježio dvije pobjede uz čak sedam postignutih golova, a jedan od njegovih miljenika zasigurno će biti Brazilac Lucas Moura.

Radi se o igraču koji nije dobijao puno prilika u prvoj postavi kod Mauricija Pochettina, a dolaskom Josea se preporodio.

Moura javno kaže kako mu je drago što se sviđa Mourinhu.

"Vrlo sam sretan jer mu se sviđam i što kaže to. Za mene je vrlo važno da imam povjerenje trenera i nadam se da ću pomoći i njemu i timu", kazao je Moura nakon sinoćnjeg meča u Ligi prvaka protiv Olympiakosa i dodao:

"Uvijek ću davati sve od sebe i vrlo sam sretan jer mi je pružio priliku da igram. Mislim da ga svi dobro znaju. Nema potrebe da pričam o njemu jer on je pobjednik, šampion. Osvojio je mnogo trofeja i siguran sam da će mnogo donijeti našem klubu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac dodaje kako pozicija napadača nije njegova prirodna.

"Svi žele da igraju bez obzira koju poziciju. Ali, svi znaju da ja nisam napadač, to nije moja pozicija. Kada me je Pochettino tu stavljao, uvijek sam davao sve od sebe jer najbitnija stvar je timski uspjeh. Sada se osjećam vrlo dobro na svojoj prirodnoj krilnoj poziciji. Uvijek sam tu igrao, osjećam se dobro i sretno", kaže Moura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi