Novac konačno stiže u Barcelonu: Katalonci žele dovesti čak trojicu igrača Chelseaja i to besplatno

Pregovaraju s njima

Novac konačno stiže u Barcelonu: Katalonci žele dovesti čak trojicu igrača Chelseaja i to besplatno

Endin Čaušević

Barcelona je čini se konačno uspjela da riješi svoje finansijske probleme jer se očekuje da katalonski klub potpiše saradnju sa novim glavnim sponzorom.

Glavni sponzor Barcelone u narednim sezonama će biti Spotify, a španski mediji jučer su objavili da su pregovori završeni i da je dogovorena trogodišnja saradnja koja će zvanično početi u julu ove godine.

Očekuje se da će Barcelona zaraditi okoi 300 miliona eura od ovog ugovora što je zaista fantastičan iznos s obzirom u kakvim finansijskim problemima se trenutno nalazi katalonski klub.

Odmah su počele i špekulacije koga bi Barcelona mogla dovesti na kraju ove sezone iako je januarski prelazni rok tek nedavno završen.

Jasno je da će Barcelona napraviti određene promjene u igračkom kadru na kraju sezone, te se očekuje odlazak nekoliko igrača, a trenutno je sigurno da odlazi Ousmane Dembele.

Katalonski Sport objavio je da u klubu već rade na pojačanjima za njeto i da im je cilj dovesti fudbalere kojima na kraju sezone ističu ugovori kako ne bi morali plaćati obeštećenja drugim klubovima.

Navodno, Barcelona pregovara s čak trojicom igrača Chelseaja koji će prema svemu sudeći biti slobodni igrači na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već od ranije se zna da je Barca zainteresovana za Cesara Azpilicuetu i Andreasa Christiensena, te da su već u kontaktu s ovim igračima. No, sada se pojavila informacija da Barcelona želi i Antonija Rudigera koji je prije nekoliko dana ponovo odbio mogućnost da produži ugovor s Plavcima.

Rudiger traži ogromnu platu od Chelseaja za nastavak ugovora i nije baš jasno da li Barcelona ima mogućnost da ispuni te uslove. No, Katalonci će pokušati da dovedu ovaj defanzivni trio iz Chelseaja, a da li će im to uspjeti ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Andreas mlad ali dostigo je svoj vrhunac osrednji obrambeni igrac,rudiger sta reci bio 0 velika tuchel je od njeg napravio igtacinu a ovako mu vraca biti ce opet 0 gdje god ode azpi star igrac ali idalje moze doprinjeti timu
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti