Genk preokretom do velikog trijumfa

5. kolo play-offa za šampiona Belgije

Genk preokretom do velikog trijumfa

Utakmicom između Genka i Standarda, okončano je 5. kolo doigravanja za šampiona Belgije. Gledaoci na Cristal Areni su mogli uživati u sjajnoj utakmici u kojoj je postignuto 5 golova.

Već u trećoj minuti, Tchite dovodi Standard u vodstvo. Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo gostima, koju su do odlaska na odmor uspjeli da postignu još jedan pogodak. U 30. minuti, strijelac za 0:2 je bio Buyens.

I ako se može reći da je Standard bio bolji u prvom poluvremenu, onda zasigurno možemo reći i da je Genk u drugih 45 minuta bio konkretniji protivnik. U nastavku je uslijedio sjajan preokret domaćina. Najprije je Pocognoli pogodio vlastitu mrežu za 1:2. Nedugo zatim Vossen pogađa za poravnanje, na asistenciju Buffela. U 64. minuti igrač gostiju, Batshuayi dobija direktan crveni karton tako da je ekipa Standarda do kraja igrala sa igračem manje.

Kreator potpunog preokreta je bio Benteke, koji je u 74. minuti pogodio za veliko slavlje na Cristal Areni.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ovim trijumfom Genk je napredovao za jedno mjesto na tabeli te sada zauzimaju treću poziciju sa tri boda manje od drugoplasiranog Club Bruggea.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.