Bilo je i "luđih" od njega: "Otišao sam se tuširati, a on se pos*ao u moje čarape"

Dobrodošlica za Gattusa u Rangersu

Bilo je i "luđih" od njega: "Otišao sam se tuširati, a on se pos*ao u moje čarape"

E. Čaušević

Gennaro Gattuso uvijek je važio za jednog od najprgavijih igrača u svijetu fudbala, ali bilo je i "luđih" od njega.

Gattusa najviše pamtimo po igrama u dresu Milana s kojim je osvojio skoro sve što je mogao. Iako nikada nije bio previše tehnički potkovan uvijek je na terenu ostavljao posljednji atom snage što su treneri itekako cijenili.

Prije dolaska u Milan Gattuso je igrao za nekoliko drugih klubova, a među njima je bio i škotski Rangers.

Gattuso je u Rangerse stigao na ljeto 1997. godine iz Perugije, ali se u ovom klubu zadržao samo godinu dana i nakon toga vratio se u Salernitanu iz koje je kasnije prešao u Milan.

Iako je u Glasgowu proveo samo godinu dana Gattuso je doživio mnogo toga igrajući za Rangerse.

U dresu Rangersa tada je igrao i legendarni Paul Gascoigne koji je stigao iz Lazija. Gascoigne je zbog alkohola i droge skoro uništio svoj život, a za mnoge danas izgleda neprepoznatljivo.

Oglasi

U svojim ekipama uvijek je bio zadužen za dobru atmosferu, a tako je bilo i u svlačionici Rangersa. Međutim, igračima koji bi tek stigli u klub nije bilo nimalo lako pored njega.

Gattuso je u jednom od intervjua za italijanske medije otkrio da je imao nevjerovatnu situaciju s Gascoigneom. Nakon prvog treninga u Rangersima dočekao ga je šok u svlačionici.

"Tokom mog prvog dana u Glasgowu Gascoigne se pos*ao u moje čarape. To je uradio dok sam se ja tuširao. Kada sam se vratio vidio sam go*na u svojim čarapama. Takve stvari je svakodnevno radio", rekao je Gattuso.

Legendarni Gazza je imao ogromne probleme s alkoholom i drogama zbog čega je izgubio skoro sve što je imao.

Međutim, prethodnih godina ovaj 54-godišnjak odlučio je malo da se "dozove" i konačno sredi svoj život. Iako je mnogima stvarao probleme tokom godina svi su sretni što se bivši igrač Tottenhama uspio oporaviti.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Članak o ****ima, svaka vam čast.
2 0
enko
Jel ovaj clanak o gatusu ili gaskonju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi