Žestoki gradski derbi se ove sezone pretvorio u igru "mačke i miša"

Stvari su se promijenile

Žestoki gradski derbi se ove sezone pretvorio u igru "mačke i miša"

A. Čaušević

Nekoliko je gradskih derbija koji mogu ponijeti epitet najžešćih na svijetu, među njima je okršaj za Glasgow.

Unazad nekoliko godina Celtic je bio apsolutni vladar škotskog fudbala, međutim Rangersi su postepeno napredovali, ostvarilavi promocije, a ove sezone su i postali prvaci nakon nakon 10 godina i to po 55. put u klupskoj historiji.

Popularni Policajci su u međuvremenu doživjeli bankrot, krenuli su ispočetka, a konačno su ove sezone prekinuli dugogodišnju dominaciju velikog rivala. Osim toga, postali su značajno superiorniji tim.

Od dolaska Stevena Gerrarda na klupu Old Firm derby je postao praktično igra mačke i miša jer su Rangersi neporaženi već na sedam uzastopnih utakmica protiv Celtica.

Svoj kvalitet potvrdili su i danas kada su napunili mrežu gradskog rivala. Na Ibroxu je završeno 4:1 čim su Rangersi sezonu završili bez poraza sa ukupno osvojenih 96 bodova.

Domaći su poveli golom Roffea, a dvije minute kasnije gosti ostaju s igračem manje poslije isključenja McGregora, ali su se ipak preko Edourada vratili u meč.

Radost Celtica nije predugo trajala jer je u 33. minuti Morelos postigao sjajan gol, da bi u drugom poluvremenu Roofe svojim drugim pogotkom te Defoe u samoj završnici dovršili utakmicu.

Rangersi i Celtic su se ove sezone sastali pet puta, a Policajci su slavili u četiri meča što je jasan znak u kojem smjeru ide žestoki gradski derbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi