Šakom za vrat, to je Gattusov način da zaželi dobrodošlicu novim igračima

Video nasmijao mnoge

Šakom za vrat, to je Gattusov način da zaželi dobrodošlicu novim igračima

Endin Čaušević

Valencia je sinoć u samom finišu ljetnog prelaznog roka uspjela dovesti još jedno pojačanje.

Klub se Mestalle potvrdio je da je Justin Kluivert novi igrač ovog kluba i da je stigao na posudbu do kraja sezone iz Rome.

Kluivert se povezivao s prelaskom u engleski Premiership, te su mnogi mislili da ide sigurno u Fulham, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Sve to iskoristila je Valencia koja kontaktirala Romu i uspjela je ekspresno postići s rimskim klubom posudbu ovog 23-godišnjeg fudbalera koji će biti sigurno pojačanje za španski klub.

Kluivert je bio izričita želja trenera Gennara Gattusa i čelnici Valencije uspjeli su da dovedu ovog igrača na kojeg Jose Mourinho nije računao u ovoj sezoni.

Koliko je Gattuso bio sretan nakon dolaska Kluiverta vidjelo se najbolje kada je Nizozemac stigao na ljekarske preglede.

Oglasi

Na društvenim mrežama hit je postao video susreta Kluiverta i Gattusa kada je italijanski stručnjak po vratu udario nizozemskog igrača što najbolje pokazuje karakter trenera Valencije.

Ovaj detalj nasmijao je navijače Valencije koji su poručili da Gattuso jednostavno ne zna drugačije da izrazi svoju sreću.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kluivert s Romom ima ugovor do ljeta 2024. godine i Valencia će imati opciju da otkupi njegov ugovor ukoliko opravda očekivanja.

Ponikao je u Ajaxu i u Romu je stigao prije četiri godine za 18 miliona eura. Kluivert je prethodne dvije sezone proveo na posudbama u Leipzigu i Nici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi