Gattusov trenutak ludila: Svom igraču je usadio strah u kosti za sva vremena

Italijan je nevjerovatan

Gattusov trenutak ludila: Svom igraču je usadio strah u kosti za sva vremena

Admin Čaušević

Kakav je bio kao igrač takav je i kao trener.

Gennaro Gattuso je do smrti isprepadao vlastitog igrača zbog neodgovornog poteza koji ga je koštao crvenog kartona u finišu utakmice Osasuna - Valencija.

Mouctar Diakhaby koji je nedodirljivi u ekipi šišmiša je dobacio nešto sudiji u završnici utakmice i to već kada je sjedio na klupi nako što je ranije zamijenjen.

Diakhaby je krao vrijeme prilikom izlaska iz igre i tada je dobio prvi žuti karton. Sudija je to primjetio i dao mu je žuti karton.

Kada je sjeo na klupu nešto je dobio i dobio je crveni karton. Tada je uslijedio apsolutni trenutak ludila italijanskog trenera.

Gattuso je krenuo prema svom igraču kao da će ga udariti, ali je svoj bijes iskalio na frižideru koji se nalazio u blizini. Nema sumnje da su se igrači na klupi prepali zbog trenerove reakcije.

Oglasi

"Sada nećemo moći računati na igrača koji je već bio na klupi. Moraju se poštovati sudijske odluke. Dobiti crveni karton na klupi je nešto što moramo izbjegavati", rekao je Italijan poslije meča.

Diakhaby sada neće moći igrati meč narednog kola protiv Elchea, dok će mu vjerovatno biti i dostavljen račun za kupovinu novog frižidera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, na teškom gostovanju u Pamploni Valencija je ostvarila zaista veliku pobjedu. Završeno je 1:2, a strijelci su bili Kluivert i upravo isključeni Diakhaby.

Sudija Ortiz je imao pune ruke posla jer je dosudio po penal na obje strane, a promašili su Avila i Cavani. Osasuna je dobila i dva crvena kartona, dok je viđeno i 10 žutih kartona.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ovi gatusso treba ic lijecniku nije dobro uglavi
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi