Nije dao igračima da se opuste: "Tako sam izgubio finale Lige prvaka, pa uživo vidio Djevicu Mariju"

Gattuso u svom stilu

Nije dao igračima da se opuste: "Tako sam izgubio finale Lige prvaka, pa uživo vidio Djevicu Mariju"

Endin Čaušević

Fudbaleri Valencije sinoć su na svom terenu pobijedili Getafe sa 5:1 u meču 4. kola španske La Lige.

Valencia je pred svojim navijačima uspjela doći do nova tri boda, te su oduševili odličnom igrom i visokom pobjedom protiv ekipe Getafea.

Domaći su već nakon prvog poluvremena vodili sa 3:0 kada su golove postigli Lato, Lino i Castillejo.

Šišmiši su odlično otvorili i drugo poluvrijeme i uspjeli su da riješe meč jer su Nico i Duro zabili golove za 5:0, te je bilo jasno da gosti iz predgrađa Madrida nemaju šta da traže na Mestalli.

Međutim, Getafe je u finišu utakmice uspio da postigne počasni pogodak kada je Alvarez Sosa postavio konačnih 5:1.

Iako je Valencia ubjedljivo slavila na kraju trener ovog tima Gennaro Gattuso nije bio baš najzadovoljniji. Gattuso je bio ljut što je njegov tim primio gol, ali im je na kraju čestitao na pobjedi.

Novinari su pohvalili činjenicu da Valencia nije stala sa svojom igrom nakon prvog poluvremena i vodstva od 3:0, a onda je Gattuso sve oduševio svojom izjavom i rekao im je da je to zbog lekcije koju je on naučio prije 17 godina.

"Malo sam ljut. Primili smo taj gol i propustili smo još neke odlične šanse. Bio je i taj crveni karton koji je dobio Ilaix Moriba. Uvijek moramo biti spremni da 100 minuta igramo najbolje što možemo. Nije ništa bilo gotovo nakon 3:0. Izgubio sam Ligu prvaka kada je moj tim vodio sa 3:0 protiv Liverpoola i tada sam uživo vidio Djevicu Mariju", priča Gattuso i nastavlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U fudbalu uvijek moraš da igraš s poštovanjem i da budeš najbolji što možeš. Vidim na treninzima koliko se trude momci i tako treba biti i na utakmicama. Sretan sam što smo pobijedili, ali tek smo počeli s poslom i još nas mnogo toga očekuje".

Valencia se nakon četiri odigrane utakmice nalazi na desetom mjestu sa šest osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi