Gennaro Gattuso poput Admira Adžema

Izvinjavao se navijačima

Gennaro Gattuso poput Admira Adžema

Edmir Škorić

Milan je sinoć neočekivano poražen od Beneventa s 1:0 na domaćem terenu, što je bio pravi šamar za Gennara Gattusa i sve što je trener Rossonera uradio za ovaj tim u tekućoj sezoni.

Gattuso je uzdrmao posrnuli Milan kada ga je preuzeo, unio je dosta promjena, pojavila se i nada o plasmanu u Ligu prvaka, no u posljednje vrijeme su crveno-crni opet zapali u krizu. Posebno bolan je poraz od Beneventa na San Siru (1:0).

Kako se bliži kraj sezone, tako Milan igra sve lošije, a Gattuso je, baš poput trenera Željezničara Admira Adćema, primoran da se izvinjava navijačima za loše izdanje. Adžem je to učinio nakon Krupe, Gattuso koji sat kasnije nakon Beneventa.

"Jasno je vidjeti kako se tim nalazi na spirali. Kada igrate bez duše, onda se osjećate neugodno. Prvi sam odgovoran čovjek, ali ne možete igrati bez duše ili odlučnosti čak i kada igrate protiv zadnjeg tima na tabeli", rekao je Gattuso, koji se morao izviniti navijačima za neugodnost.

"Nije ni bitno igramo li s dva, tri ili četiri napadača, kada nemamo psihološku snagu ili žestinu da radimo bilo šta. Moram da se izvinim navijačima, jer nosimo prestižan dres i ne možemo da imamo ovako neugodne večeri", istakao je Italijan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Postoje dobri signali tokom sedmice na treninzima, no onda dođe utakmica i prva prepreka, a mi ne znamo kako da reagujemo. Nije da se ne borimo, ali nemamo dušu. Krenuli smo kasno da igramo, bili smo tromi, povučeni. To je naš problem. Ne može se reći da nedostaje motivacije, pa borimo se za Evropsku ligu i na koncu smo Milan, moramo uvijek da igramo na pobjedu", tvrdi Gattuso.

"Možete vidjeti kako je Milan momčad koja nije mirna, usredotočena ili samouvjerena. Mnogi od tih igrača su mladi i osjećaju napetost kada ne postižu golove. Ove sezone smo iskoristili puno energije kako bismo se vratili u trku za Evropu. Nedostaje nam Hakan Calhanoglu, koji ima neke poprilično jednostavne karakteristike, ali očekivao sam da vidim ekipu s karakterom. Protiv Beneventa kao da smo bili na treningu, kao da nije bio zvaničan meč. Izgleda da više nismo tim i to me najviše brine", zaključio je trener Rossonera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi