Gennaro Gattuso preuzima kultni španski klub

Sjedit će na klupi Šišmiša

Gennaro Gattuso preuzima kultni španski klub

E. Škorić

Bivši trener Napolija i Milana, Gennaro Gattuso, postat će trener laligaša sa Mestalle.

Prema navodima medija u Španiji, nekadašnji reprezentativac Italije, koji je bio sjajan nogometaš unatoč nedostatku tehničke virtuoznosti, dobit će priliku da kao trener vodi ekipu Valencije.

Svoju trenersku avanturu započeo je 2013. u Sionu, ali je u Švicarskoj radio samo mjesec dana i vodio ekipu u samo tri utakmice. Nešto duže trajala je njegova avantura u Palermu, gdje je na klupi proveo osam utakmica. Radio je potom na Kipru, pa u Pisi, ali ipak najveće izazove imao je kao trener Milana i Napolija.

Na ljeto je preuzeo Fiorentinu, ali nije debitovao za tim iz Firence, a sada će preuzeti Valenciju, gdje će naslijediti trenera Josea Bordalasa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia je bila prvak Španije 2002. i 2004. godine, a iste je godine osvojila i Kup UEFA, potom Superkup Evrope godinu dana kasnije, ali odavno nije na tom nivou i prošlu je sezonu završila tek na devetom mjestu.

Mnogi krivca za propast kluba vide u vlasniku Peteru Limu, a vidjet ćemo šta nova sezona donosi sa Šišmiše i koliko Gattuso može da izvuče iz ekipe kojoj će ambicije biti gornji dio tabele i eventualna borba za Evropu.

Top Komentari

Goran86
Jos jedan dokaz da je sutanje balona otislo u onu stvar..
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi