Dvojac nasmijan na fotografiji objavljenoj u trenucima kada Španija bruji o prelasku u Barcelonu

Nova pojačanja na Camp Nou?

Dvojac nasmijan na fotografiji objavljenoj u trenucima kada Španija bruji o prelasku u Barcelonu

E. Škorić

Čelnici Barcelone i Valencije održali su sastanak, a vjeruje se da je cilj istog da se postigne dogovor oko transfera Carlosa Solera i Josea Gaye na Camp Nou.

Gerard Romero, dobro upućeni novinar, najavio je mogućnost da dvojac sa Mestalle pređe u redove Barcelone, a zatim je objavljena i fotografija predstavnika klubova na zajedničkom ručku.

Soler i Gaya su među najboljim igračima Valencije, ali ih navodno obojicu Xavi želi u svom timu naredne sezone.

Kada se počelo pisati o mogućnosti prelaska dvojca u Barcelonu, Soler je objavio fotografiju na kojoj je zajedno sa svojim saigračem Gayom, što su mnogi protumačili kao "potvrdu" glasina.

Prema navodima španskih medija, Katalonci bi oba igrača u paketu mogli dobiti za svega 30-ak miliona eura. Gaya bi bio konkurencija Jordiju Albi, dok bi Soler došao kao zamjena za Frenkiea de Jonga.

25-godišnji Soler je na 37 utakmica ukupno ove sezone dao 12 golova uz pet asistencija, dok je godinu dana stariji njegov saigrač i sunarodnjak, koji igra na poziciji lijevog beka, postigao dva gola uz pet asistencija na 30 mečeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što ide u prilog Barceloni u svoj ovoj priči je to da su klubovi u jako dobrim odnosima i da Valencia svakako želi zaraditi novac na igračima kojima na ljeto 2023. godine ističu ugovori.

Barcelona je već dogovorila neka pojačanja. Poznato je da stiže veznjak Franck Kessie kao slobodan igrač iz Milana, a očekuje se da dođe i stoper Chelseaja Andres Christensen, dok navijače ipak najviše zanima priča o Robertu Lewandowskom, Poljaku kojeg Katalonci pokušavaju kupiti od Bayerna nakon što je javno obznanio da nema namjeru ostati u Minhenu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Koliko ste glupi i neinformisani..nevjerovatno!
2 0
Zalik
Prva ponuda Valencije 60 mil za obojicu. Barca hoće da snizi cijenu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi