Genoa pokvarila Kakin jubilej, Parma šokirala Napulj

Seria A, 13. kolo

Genoa pokvarila Kakin jubilej, Parma šokirala Napulj

Midhat Šljivak

Ekipa Milana remizirala je večeras na svom San Siru u 13. kolu Serie A sa Genovom 1:1.

Prvo poluvrijeme utakmice na San Siru donijelo je dosta uzbuđenja. Već u četvrtoj minuti Rossoneri su stigli do vodstva. De Jong je sjajno uposlio Kaku, koji je u svom 200. nastupu za Milan pogodio za prednost od 1:0. 

Radost domaćih navijača trajala je samo četiri minute. U osmoj minuti dosuđen je penal za Genou, a nekadašnji igrač Milana Alberto Gilardino je precizan za izjednačenje rezultata na 1:1. 

Nije tu bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu. Genoa je u 35. minuti ostala s igračem manje nakon što je isključen Manfredini, a zbog njegovog prekršaja dosuđen je penal za Rossonera. Mario Balotelli je preuzeo odgovornost, ali je golman gostiju Perin odbranio njegov šut.

Napadali su izabranici Masimilliana Allegrija u drugom poluvremenu. Ipak, iako su stvorili veliki broj prilika, mreža Perina se nije tresla, te je Genoa ostala neporažena u Milanu.

Veliko iznenađenje je priredila u ovom kolu ekipa Parme. Oni su na gostovanju savladali Napoli s 1:0, a jedni gol na utakmici postigao je Antonio Cassano u 82. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Serie A:


Milan vs Genoa 1:1 Gilardino by footballdaily2

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.