Genoa slavila u Empoliju, Sanabriji četiri minute dovoljne za prvi gol

Serija A, 21. kolo

Genoa slavila u Empoliju, Sanabriji četiri minute dovoljne za prvi gol

Empoli je ugostio Genou u posljednjoj utakmici 21. kola Serije A, a gosti su uspjeli slaviti pobjedu rezultatom 1:3.

Povela je Genoa u 18. minuti kada je Kouame uspio prihvatiti dugu loptu Criscita, izboriti se za prostor za udarac i matirati golmana Empolija.

Kouame je, ispostavilo se, postavio prezultat prvog poluvremena, dok je Empoli nakon 18 minuta igre u nastavku stigao do poravnanja. Caputo je ubacio, a Di Lorenzo pogodio za 1:1.

Ipak, u 70. minuti Genoa stiže do novog vodstva. Bessa je uposlio Lazovića, a bivši fudbaler Crvene zvezde lijepo pogodio za 1:2.

Konačnih 1:3 je postavio Antonio Sanabria, novo pojačanje Genoe iz Betisa. Paragvajac je ušao u igru u 69. minuti, a u 73. je pogodio glavom nakon centaršuta Lazovića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genoa nakon ove pobjede ima 23 boda na svom kontu i sada se nalazi na 13. poziciji. Empoli je 17. sa 17 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi