Barcelona spremna na sve samo da Wijnaldum potpiše prije Evropskog prvenstva

Šalju ljekarski tim u kamp Nizozemske

Barcelona spremna na sve samo da Wijnaldum potpiše prije Evropskog prvenstva

Endin Čaušević

Barcelonu ovog ljeta očekuju velike promjene što se tiče igračkog kadra i očekuje se dolazak zvučnih pojačanja.

Joan Laporta je najavio promjene u ekipi katalonskog kluba jer mu je cilj da se Barcelona naredne sezone bori na svim poljima.

Već je jasno da će Sergio Aguero svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone i argentinski napadač bi večeras trebao doputovati u Španiju, a sutra ujutro odraditi ljekarske preglede.

Međutim, Barcelona uveliko radi i na dolasku Georginija Wijnalduma koji će narednog mjeseca biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Liverpoolom.

Nizozemac nije odlučio da produži svoj ugovor s klubom sa Anfielda i kako stvari stoje i njega ćemo od naredne sezone gledati u dresu Barcelone.

Wijnaldum se trenutno nalazi u kampu reprezentacije Nizozemske koja se priprema punom parom za nastup na Evropskom prvenstvu.

Oglasi

Ipak, u Barceloni ne žele čekati kraj Eura kako bi predstavili Wijnalduma i odlučni su da sve to obave prije početka Evropskog prvenstva.

Naime, ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je danas da su u Barceloni odlučili da pošalju svoj ljekarski tim u trening kamp reprezentacije Nizozemske kako bi Wijnaldum mogao obaviti ljekarske preglede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko sve bude prema planiranom on će potpisati ugovor s Barcelonom i pozirati u dresu ovog kluba, a zvanično će biti predstavljen na Camp Nouu nakon što se završi Euro. Očekuje se da Wijnaldum potpiše ugovor do ljeta 2024. godine.

Pored Aguera koji će sutra odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor u istom terminu planirano je da to uradi i Eric Garcia koji također stiže u Barcelonu iz Manchester Cityja kao slobodan igrač, ali će on biti predstavljen u utorak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi