UEFA potvrdila: Pokrenut disciplinski postupak protiv Reala, Barcelone i Juventusa

Očekuju ih kazne

UEFA potvrdila: Pokrenut disciplinski postupak protiv Reala, Barcelone i Juventusa

Edmir Škorić

UEFA je najavila da je "pokrenut disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa zbog potencijalnog kršenja UEFA-inog pravnog okvira" nakon kontroverze oko Superlige.

Spomenuti klubovi bili su praktično pogkretači Superlige, projekta koji nije zaživio iako je prethodno 12 timova bilo spremno da zaigra vlastito takmičenje koje bi se odvojilo od UEFA-inih takmičenja.

Tada su mnogi klubovi pod velikim pritiskom odustali od Superlige, ali ne i Juventus, Real i Barcelona, zbog čega im sada prijeti žestoka kazna.

"Nakon istrage koju su proveli etički i disciplinski inspektori UEFA-e u vezi s takozvanim projektom 'Superlige', pokrenut je disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa zbog potencijalnog kršenja UEFA-inog zakonskog okvira. Daljne informacije bit će vremenom dostupne", saopštila je UEFA.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostaje još da se vidi hoće li UEFA i na koji način na kraju kazniti spomenuta tri kluba. Postoji mogućnost da to bude samo novčana kazna, ali i izbacivanje iz evropskih takmičenja na jednu ili dvije godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Je.. nam se. Hoćemo Superligu. Imaju ugovori koji su potpisani od strane svih izdajnika na 23 godine. O njima neće suditi Uefa već europski sud pa nek pripreme po 350 mil svake 2 godine do isteka. Perez nije budala. Forza Juve
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi