Gepard, ptica trkačica, formula: Veliko pojačanje stiglo u Fenerbahče!
Foto: Screenshot

Ekvadorac karijeru nastavlja u Turskoj

Gepard, ptica trkačica, formula: Veliko pojačanje stiglo u Fenerbahče!

Fenerbahče je danas predstavio veliko pojačanje i to na kakav način. Na zvaničnim Fenerovim profilima na društvenim mrežama osvanuo je video uradak u kojem se izmijenjao niz "likova" koje poistovjećujemo sa brzinom prije nego što je klub poželio dobrodošlicu Enneru Valenciji - predstavljenom u kostimu superheroja "Munje".

Enner Valencia igrač koji je poznat upravo po brzini i tehnici koje koristi kako bi zaobišao protivničke fudbalere vratio se tako u Evropu.

Reprezentativac Ekvadora je mogao napraviti i puno veću karijeru nego što jeste, ali je na njegovom fudbalskom putu bilo puno prepreka. Ipak, 30-godišnji Ekvadorac je veliko ime, a njegov transfer je oduševio navijače Fenera.

Inače, Valencia u Fener stiže nakon trogodišnje avanture u meksičkom Tigresu, za koji je od 2017. odigrao 118 utakmica i postogao 34 gola.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ekvadorski ofanzivac je u prvi plan svjetske fudbalske javnosti došao 2014. godine kada je West Ham za njegov transfer iz meksičke Pachuce izdvojio 15 miliona eura. Imao je Valencia i svijetlih trenutaka u Premiershipu, ali ga je West Ham ipak uz veliki gubitak prodao (oko pet miliona eura) samo tri godine kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi