Najveći promašaj u historiji: Navijači Villarreala nisu mogli vjerovati čemu su svjedočili

Moreno se obrukao za cijeli život

Najveći promašaj u historiji: Navijači Villarreala nisu mogli vjerovati čemu su svjedočili

E. Čaušević

Villarreal igra trenutno na svom terenu protiv Valencije utakmicu 15. kola španske La Lige, ali već sada je jasno da će ovaj meč obilježiti nevjerovatan promašaj napadača domaćeg tima Gerarda Morena.

Žuta podmornica je odlično otvorila utakmicu pred svojim navijačima i mogla je doći do prednosti na samom startu, ali se Moreno obrukao za cijeli život.

Villarreal je krenuo ofanzivno od samog početka i već u drugoj minuti je imao priliku da povede sa 1:0, te su sve već vidjeli loptu u golu, ali Moreno je promašio nemoguće.

Jedan od igrača domaćeg tima prošao je po desnoj strani i ubacio loptu u peterac gdje je Moreno bio sam i ispred sebe je imao prazan gol, ali na šok i nevjericu svih na stadionu uspio je da promaši.

Navijači Villarreala, ali i Morenovi saigrači nisu mogli da vjeruju da je on to uspio da promaši jer je to bilo teže uraditi nego poslati loptu u praznu mrežu sa svega nekoliko metara.

Valencia je 20-tak minuta kasnije kaznila Villarreal za ovaj veliki promašaj kada je Edinson Cavani supio da pogodi za 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, pred sami završetak prvog poluvremena Villarreal je uspio da poravna rezultat na 1:1.

U 45. minuti Moreno se koliko-toliko iskupio za nestvaran promašaj jer je asistirao za Chukwuezea koji je uspio da vrati Žutu podmornicu u igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi