Došao prije 15 dana u klub, a jutros zaključao igrače u svlačionici i tri sata se svađao s njima

Takvom početku se Setien nije nadao

Došao prije 15 dana u klub, a jutros zaključao igrače u svlačionici i tri sata se svađao s njima

E. Čaušević

Quique Setien je prije tek desetak dana izabran za novog trenera Villarreala nakon što je Unai Emery neočekivano odlučio da napusti klub i ode u Aston Villu, a čini se da je to itekako uzdrmalo atmosferu u svlačionici u kojoj se jutros desio pravi haos nakon treninga.

Setien je bio bez posla skoro dvije godine nakon što je dobio otkaz u Barceloni odlučio je da se odmori od fudbala, ali kada je prije dvije sedmice stigao poziv iz Villarreala to nije mogao da odbije.

Villarreal je ostao bez trenera dosta neočekivano kada je Emery saopštio da ide u Aston Villu koja je na kraju platila šest miliona obeštećenja s obzirom da je bio pod ugovorom sa Žutom podmornicom.

Na kraju su čelnici ovog španskog kluba brzo reagovali i odlučeno je da će Setien biti novi trener ovog tima, ali čini se da stvari funkcionišu daleko od onoga kako se očekivalo.

Naime, Villarreal je doživio dva uzastopna poraza otkako je Setien trener. U nedjelju je na svom terenu ovaj tim poražen od Mallorce sa 2:0 iako je imao veliku ulogu favorita u ovoj utakmici.

Ovaj poraz je Setienu teško pao i odlučio je da svoj bijes iskali na igračima jer se jutros nakon treninga Villarreala u svlačionici dešavao pravi haos i došlo je do verbalnog okršaja između trenera i igrača.

Oglasi

Španski mediji pišu da je Setien zaključao svlačionicu kada su svi ušli u nju i odlučio je da se obračuna sa igračima.

Navodno, pojedini igrači su nezadovoljni što je klub doveo Setiena i on je odlučio da riješi problem s njima. Zaključali su se u svlačionicu i žestoko svađali jer je iskusni trener ljut što pričaju njemu iza leđa takve stvari.

Igračima je teško pao odlazak Emeryja i to su Albiol i Alberto Moreno javno rekli nakon poraza od Mallorce. Izjavili su da Setien ima neke nove ideje koje teško da se mogu usvojiti za tako kratak period i da im smeta što novi trener ima neke potpuno drugačije zamisli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Setien je htio sve to da riješi oči u oči sa igračima i navodno zaključani su bili skoro tri sata u svlačionici. Bilo je verbalnih okršaja i teških riječi s obje strane, ali su na kraju mirno napustili trening centar.

Da li će Setien na taj način probuditi ekipu ili je sebi već sada zapečatio sudbinu u Villarrealu znat će se veoma brzo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi