Gattuso kaže sve što misli: "Poštujem Xavija, ali..."

Imali su različite poglede na rezultat

Gattuso kaže sve što misli: "Poštujem Xavija, ali..."

Edmir Škorić

Nekadašnji veznjak Milana, Gennaro Gattuso, ne libi se reći ono što misli, a ovaj put je bio isuviše direktan prema Xaviju nakon njihovog trenerskoj okršaja na Mestalli. Očigledno dvojac nema isto viđenje jučerašnjeg derbija, pošto trener Barcelone govori o superiornosti njegovog tima, a Gattuso vjeruje da bi remi bio najrealniji.

U subotu navečeras Gattusova Valencia poražena je s 1:0 u derbiju kola od Barcelone, kojoj je tek u završnici trijumf donio sjajni Robert Lewandowski.

Nakon utakmice trener gostiju, Xavi Hernandez, koji pamti dosta duela sa Gattusom dok su obojica imali velike karijere kao igrači, kazao je da je Barcelona zaslužila ranije da povede protiv Valencije, da je bila superiornija u odnosu na rivala, a popularnog Rina je ta izjava malo i pogodila.

"Možda sam gledao neku drugu utakmicu? Jako poštujem Xavija jer mislim da je sjajan trener, ali ne mogu se složiti s onim što je rekao. Barcelona je bila bolja, to mogu prihvatiti, ali ne mogu se složiti  da su imali neku nadmoć, da su trebali prije dati gol i slično. Ne sjećam se da su imali neke prilike u drugom poluvremenu", rekao je Gattuso nakon utakmice.

On je također istakao da bi "makar remi" bio najpošteniji rezultat. Pohvalio je i navijače svog tima.

"Moramo se zahvaliti navijačima na, kako su mi rekli, najboljoj posjećenosti u posljednje četiri godine. Žao mi je, jer da je utakmica završila 0:0 to bi bio realan i dobar rezultat. Za nas je to bilo jako važno, ali moramo nastaviti. Moja ekipa je živa. Moramo nastaviti raditi i poboljšavati ono što ne radimo dobro", poručuje Gattuso.

Da li ga brine ne baš dobra serija rezultata?

"Mislim da naša trenutna pozicija u ligi nije stvarna. Zbog kvalitete naše igre i našeg mentaliteta, mislim da moramo nastaviti. Imamo samo jedan put, a to je naporan rad. Dođete ovdje s 46.000 ljudi koji vas podržavaju i vrlo dugom poviješću kluba, a ako izgubite, onda sve to čini odgovornost većom. Moramo raditi i biti mirni".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je ovom pobjedom uspjela da se izjednači s Real Madridom i obje ekipe imaju po 31 bod, ali Kraljeve tek večeras očekuje domaći duel s Gironom.

Valencia je tek 10. na tabeli sa 15 bodova, a u prethodna četiri meča uspjela je da osvoji samo dva boda. Slijedi joj sada teško gostovanje kod Real Sociedada, a do pauze zbog Svjetskog prvenstva još će se susresti sa Betisom na Mestalli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Ovaj Xavi izgubio dodir sa realnoscu
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi