Ludost ili ljubav? Nevjerovatna je cifra koje se zbog Barcelone odrekao Gerard Pique
Foto - EPA

Tako je odlučio

Ludost ili ljubav? Nevjerovatna je cifra koje se zbog Barcelone odrekao Gerard Pique

M. Šljivak

Gerard Pique (35) ove sezone neće biti glavni izbor Xavija Hernandeza u defanzivnom redu.

Dosta je fudbalera koji su ispred klupske legende, ali njemu to ne smeta jer je iz ljubavi prema Barceloni on spreman na nevjerovatne stvari.

Pique je ponovo među fudbalerima od kojih se tražilo smanjenje plate pred početak nove sezone. Klub mora registrovati nove fudbalere i potrebno je da se određeni fudbaleri odreknu velikih primanja.

Kao jedan od kapitena 35-godišnji Pique je bio među prvim na razgovoru o smanjenju. Njega doslovno nije trebalo ni pitati jer je odmah pristao da se odrekne velikih primanja.

Španski mediji tvrde da je Pique u novoj sezoni trebao zaraditi nestvarnih 52 miliona eura bruto, odnosno 26 miliona neto, ali se on ove cifre odlučio odreći u korist kluba.

Spreman je legendarni defanzivac otići korak dalje i igrati čak i besplatno za voljeni klub i zaista je rijetkost vidjeti da se neko odrekne toliko novca zbog kluba koji mu toliko znači u životu.

Oglasi

Gerard Pique međutim misli i na budućnost. On je iskazao želju da u narednim godinama preuzme funkciju predsjednika kluba i smatra da bi mu odricanje od plate bio plus u trci za ovu funkciju.

Naravno, karijeru još ne namjerava završiti. Pokušat će se izboriti za svoje mjesto kod Xavija Hernandeza iako će navodno biti tek peti štoperski izbor trenera katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gerard Pique je prošao čuvenu Barcinu školu La Masiju. Kao 17-godišnji tinejdžer otišao je u Manchester United, ali se međutim četiri sezone kasnije vratio u Barcelonu (2008.).

S katalonskim velikanom je u prethodnih 14 godina osvojio sve što je mogao. Bio je važan kotač u osvajanju brojnih trofeja, a ukupno je odigrao 606 utakmica i postigao je 52 pogotka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitariistok
Jel moguce da o Visci nijednu vijest niste objavili...momak strasno slomio ruku vcrs na utakmici...e moji novinari hebi vas Pique
6 1
Mostarac94
Kako igra trebao bi on barci placat da igra
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi