Konačno sportske vijesti o Piqueu: Uskoro se vraća na teren!?

Želi igrati za Andorru

Konačno sportske vijesti o Piqueu: Uskoro se vraća na teren!?

Eldar Ganibegović

Gerard Pique u centru je medijske pažnje zbog svog ljubavnog života. Danas konačno dolaze i sportske vijesti o njemu. Da malo predahnemo od paparazza i tračeva, za promjenu.

Nedavno se Pique povukao od aktivnog igranja fudbala, ali sada bi se stvari mogle, neočekivano, promijeniti.

Naime, iz Španije dolazi vijest kako bi se ovaj visoki defanzivac uskoro mogao vratiti na zelene terene i zaigrati u Segundi.

Poznato je da je on vlasnik Andorre koja se takmiči u drugoj ligi Španije, te ima želju da zaigra za ovaj tim i pomogne mu u ostvarivanju ciljeva.

Ovu vijest donio je španski novinar Sergio Fernandez, no u svemu postoji i jedna mala začkoljica koja bi mogla da omete Piquea u njegovoj namjeri.

Propis dozvoljava Gerardu Piqueu da se legitimiše u svom klubu, ali španski fudbalski forumi imaju stroga pravila u vezi sa platama u ugovorima igrača, koja ne dozvoljavaju defanzivcu da potpiše za platu od, recimo, 500 eura mjesečno.

Oglasi

Konkretno, plata u novom ugovoru igrača ne može mnogo da se razlikuje od prethodnog, a kako je Gerard Pique u angažmanu sa Barcelonom imao platu od skoro 30 miliona evra, njegova registracija kao fudbalera u svom klubu je teža od očekivane.

Da bi riješio situaciju, Gerard Pique će morati ili uliti kapital u klub, što bi mu omogućilo da podigne gornju granicu plata ili će imati veće prihode od sponzorstava, što bi imalo iste posljedice.

Andorra je trenutno u sredini tabele La Lige 2, na 10. mestu, sa 29 bodova sakupljenih iz 21 odigrane utakmice.

Pique ne krije da su ambicije kluba plasman u Primeri, a nešto kasnije i borba za nastupe u Ligi prvaka, što je svakako ozbiljan zadatak za tako mali klub.

Vidjet ćemo šta na kraju nosi dan, a šta noć. Očigledno je da Piqueu fali fudbal i zeleni teren nakon svega kroz šta je prošao u posljednje vrijeme. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi