Pique osnovao vlastitu ligu: Casillas i Aguero su najveće zvijezde, a sama pravila su priča za sebe

Pique osnovao vlastitu ligu: Casillas i Aguero su najveće zvijezde, a sama pravila su priča za sebe

Edmir Škorić

Gerard Pique je prošle godine donio odluku o završetku karijere koja je mnoge šokirala, te se posvetio svom privatnom životu, ali i svom poslovnom carstvu.

Još dok je bio aktivni igrač Pique je imao brojne poslovne projekte, a sada se upustio u još jedan i, mora se priznati, jako je zabavan.

Liga kraljeva koju je sam stvorio je novo nogometno takmičenje koje je već jako popularno, a u njemu su bivši igrači i velike zvijezde Sergio Aguero i Iker Casillas.

Kako objašnjava RMC Sport, u Ligi kraljeva nastupa 12 timova sa po 12 igrača. Utakmice se igraju 20 minutam 7 na 7 (ima pet zamjena). Timovi su sastavljeni od običnih ljudi, ali njiihovi kapiteni su bivše nogometne zvijezde ili internetske slavne osobe. Mečevi se prenose na Twitchu, a prvi dan imali su sedam miliona gledatelja.

Istine radi, timovima koje vode internetske zvijezde u svakom se kolu pridružuje posebno pozvani bivši nogometaš. Prvog dana bio je to bivši španski reprezentativac Joan Capdevila. U konkurenciji će nastupiti i argentinski napadač Javier Saviola te futsal legenda Ricardinho.

Pique je u svoju ligu uveo i niz originalnih rješenja. Sam početak igre je neobičan. Lopta se nalazi na sredini terena, a igrači obje ekipe moraju trčati za njom nakon zvižduka. Ovo pravilo već je viđeno u vaterpolu. Osim toga, postoji neograničen broj zamjena, kartoni se šalju na klupu - žuti donosi dvije, a crveni pet minuta suspenzije. Osim toga, VAR sustav funkcionira i na zahtjev svake ekipe.

Najintrigantniji je potez, međutim, onaj koji uvodi neku vrstu jokera. Svaki tim ima pravo izvući jednu od pet karata u bilo kojem trenutku tokom utakmice. Svaka od njih daje određene beneficije, odnosno može se dobiti penal odmah, izbacivanje jednog od protivničkih igrača na dvije minute, pa čak i da se u sljedećoj minuti golovi broje dva puta.

Tu je i peta - zlatna karta, koja vam omogućuje da odaberete bilo koju od ove četiri opcije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique na Twitch platformi radi na promociji ovog zanimljivog nogometnog projekta u saradnju sa popularnim streamerom Ibai. Njegov dugoočekivani projekat nosi naziv "King's League", a Pique se nada da će on dati potpuno novu definiciju ovom sportu.

Liga je počela početkom 2023. godine i igra se nedjeljom. Još jedna intrigantna stvar je da je liga imala svečanu ceremoniju otvaranja, a imat će i ceremoniju zatvaranja prve sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti