Objavljen spisak Urugvaja za Mundijal, jedno ime izazvalo "zemljotres" u Barceloni

Nisu očekivali da će tu biti

Objavljen spisak Urugvaja za Mundijal, jedno ime izazvalo "zemljotres" u Barceloni

Endin Čaušević

Svjetsko prvenstvo u Kataru sve nam je bliže, a selektori reprezentacija koje učestvuju na ovom velikom takmičenju objavljuju spisak igrača na koje će računati. Na red je došla selekcija Urugvaja, a jedno ime sa ovog spiska posebno je šokiralo čelnike Barcelone.

Urugvajce na predstojećem Mundijalu neće voditi s klupe legendarni stručnjak Oscar Tabarez koji je bio selektor na prethodna tri Svjetska prvenstva. Tabarez je dobio otkaz prošle godine zbog loših rezultata, a njegovo mjesto preuzeo je Diego Alonso.

Nekadašnji trener Intera iz Miamija uspio je na kraju da odvede Urugvaj na Svjetsko prvenstvo, te je sigurno da se u ovom zemlji očekuje barem prolazak grupne faze.

Alonso je jutros objavio spisak igrača na koje će računati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, te je izazvao "zemljotres" u Barceloni kada su vidjeli ko se nalazi na spisku.

Naravno, prve zvijezde Urugvaja i ovaj put će biti Luis Suarez i Edinson Cavani koji će se najvjerovatnije oprostiti od reprezentacije nakon nastupa u Kataru, a tu je i Darwin Nunez iz Liverpoola.

Također, na spisku je i sjajni veznjak Real Madrida, Federico Valverde, koji ove sezone igra u nevjerovatnoj formi i sigurno će biti jedan od najvažnijih igrača u selekciji Urugvaja na ovom velikom takmičenju.

Oglasi

Međutim, malo ko je očekivao da će se tu naći štoper Barcelone, Ronald Araujo, koji se još uvijek nije oporavio od teške povrede koljena koju je zadobio na početku sezone.

Bio je skoro sigurno da Araujo propušta Mundijal nakon što je otišao na operaciju koljena i zbog toga su svi šokirani što se našao na Alonsovom spisku putnika za Katar.

To se posebno odnosi na čelnike Barcelone koji su smatrali da Araujo ne treba ići na Mundijal i rizikovati još težu povredu, a pogotovo jer se i u ovom slučaju povrijedio na prijateljskom meču u dresu reprezentacije.

Gomani: Fernando Muslera (Galatasaray), Sergio Rochet (Nacional), Sebastian Sosa (Independiente).

Oglasi

Odbrana: Ronald Araujo (Barcelona), Martin Caceres (LA Galaxy), Sebastian Coates (Sporting), Jose Gimenez (Atletico Madrid), Diego Godin (Velez Sarsfield), Mathias Olivera (Napoli), Jose Luis Rodriguez (Nacional), Guillermo Verela (Flamengo), Matias Vina (Roma).

Vezni red: Giorgian de Arrascaeta (Flamengo), Rodrigo Bentancur (Tottenham), Nicolas de la Cruz (River Plate), Lucas Torreira (Galatasaray), Manuel Ugarte (Sporting), Federico Valverde (Real Madrid), Matias Vecino (Lazio).

Napad: Agustin Cannobio (Athletico Paranense), Edinson Cavani (Valencia), Maxi Gomez (Trabzonspor), Darwin Nunez (Liverpool), Facundo Pellistri (Manchester United), Facundo Torres (Orlando City), Luis Suarez (Nacional).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Urugvaj se nalazi u grupu H s Južnom Korejom, Portugalom i Ganom. Prvi meč igraju 24. novembra protiv Južne Koreje, a zatim slijede mečevi protiv Portugala (28. novembar) i Gane (2. decembar).

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Reprezentacija koja bi mogla iznenaditi na ovom SP, velike su sanse da budu u Top 4.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi