Na tom spisku ga niko nije očekivao, ali najveći šok za navijače Barcelone je Xavijeva odluka

Araujo ide na Mundijal

Na tom spisku ga niko nije očekivao, ali najveći šok za navijače Barcelone je Xavijeva odluka

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Urugvaja, Diego Alonso, objavio je spisak igrača na koje će računati na Svjetskom prventvu u Kataru, a mnogi su bili iznenađeni kada su tu vidjeli Ronalda Arauja koji se još uvijek nije oporavio od povrede. Posebno su iznenađeni navijači Barcelone, ali čini se da su u katalonskom klubu dobro znali šta se sprema.

Araujo se povrijedio prije dva mjeseca u prijateljskoj utakmici Urugvaja i Irana što je zadalo ogromne probleme Xaviju Hernandezu s obzirom da je on glavni igrač u odbrani katalonskog kluba.

Ovaj 23-godišnjak zadobio je povredu koljena i imao je dvije opcije ispred sebe. Da ide prirodnim putem oporavka i igra na Mundijalu, ali i rizikuje težu povredu ili da ide na operaciju i propusti Svjetsko prvenstvo.

Araujo je nakon razgovora s ljekarima odlučio da je operacija najbolji izbor i iako neće nastupati u Kataru znao je da je to najbolja odluka za nastavak njegove karijere.

Urugvajac se još uvijek nije oporavio u potpunosti od povrede i očekivalo se da će se na teren vratiti tek početkom iduće godine, ali došlo je do preokreta kojeg niko nije očekivao.

Naime, Araujo se našao na spisku od 26 igrača koje Alonso vodi na SP u Katar što je posebno šokiralo navijače Barcelone.

Oglasi

Španski mediji pišu da niko nije očekivao da će se Araujo naći na spisku za Katar, ali navode da su čelnici kluba i Xavi dobro znali šta se sprema jer je Alonso prije nekoliko dana boravio u Barceloni.

Oni su razgovarali oko Arauja i njegovog stanja, a katalonski Sport piše jutros da su čelnici Barcelone uz dogovor s Xavijem dali zeleno svjetlo da se ovaj 23-godišnjak nađe na spisku selektora Urugvaja što je dodatno razočaralo navijače Barce.

Vjerovali su da je Alonso na svoju ruku pozvao Arauja i požurivanje s povratkom na teren bi moglo samo pogoršati njegovu povredu, ali sada je jasno da su u Barceloni dobro znali šta se sprema.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Xavi je razgovarao s Alonsom i poručio mu da nema ništa protiv da Araujo ide na SP, a navodno iz Barcelone su jedino tražili da Araujo igra tek ukoliko bude 100% spreman i da ne rizikuju da bude na terenu ukoliko se ne oporavi u potpunosti od povrede koljena.

Navijači Barcelone su kritikovali takvu odluku i poručili su da su istu grešku prije nekoliko godina napravili sa Samuelom Umtitijem koji se nakon toga više nikada nije vratio u staru formu niti u potpunosti oporavio od povrede koljena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi