Dan pred El Clasico, Gerard Pique izašao u javnost i otvoreno govorio protiv predsjednika Barcelone!

Bez dlake na jeziku

Dan pred El Clasico, Gerard Pique izašao u javnost i otvoreno govorio protiv predsjednika Barcelone!

E. Škorić

Samo dan prije El Clasica objavljen je prilično zanimljiv intervju sa štoperom Barcelone Gerardom Piqueom.

Pique je dugi niz godina jedan od glavnih igrača Barcelone i osboa čije mišljenje je, naravno, važno. Uostalom, navijači jedva čekaju njegove izjave jer uglavnom kaže ono što misli. Sada se dotakao nekoliko 'vrelih' tema kao što su uprava na čelu s predsjednikom Josepom Marijom Bartomeuom i priča o odlasku Lionela Messija.

Ovaj 33-godišnjak je prepun kontradikcija. Neprikosnoveni vođa svlačionice Barcelone bio je i sam spreman otići nakon blamaže od Bayerna "ako za poboljšanje treba svježa krv". Dva mjeseca kasnije, jedan je od četvorice igrača koji su produžili ugovor s klubom do 2024. godine.

Iako je tek dobio novi ugovor, Pique se ne libi reći šta misli o Bartomeuu i njegovim potezima. Možda je Bartomeu mislio da je "kupio" navijače sa tek potpisanim novim ugovorimaTer Stegena, Lengleta, De Jonga i Piquea, ali Pique je baš između tog ugovora i El Clasica izašao u javnost s nekoliko opipljivih stvari.

"Moj odnos s predsjednikom može biti srdačan. Ali ludost je što je klub potrošio novac da nas kritikuje", rekao je Pique u intervjuu za La Vanguardiju, aludiravši na to da je Bartomeu imao angažovane ljude koji su putem društvenih mreža "razapinjali" svoje igrače. Jedan od glavnih u tome bio je jedan od Bartomeuovih savjetnika Jaume Masferrer.

"Još uvijek radi za klub i to je vrlo bolno", priznaje Pique.

Potom je Pique kritikovao način na koji je Barca radila u slučaju smanjenja plaća.

"Oblici koje je klub koristio bili su vrlo loši. Potpuno se ne slažemo", tvrdi Pique, ali ipak je rekao 'da'. "Barca mi je dala sve, pa sam im se stavio na raspolaganje", ističe.

Podsjećamo, Pique je bio spreman potpisati smanjenje plaće za 50%.

Govorio je o tome što je Ernesto Valverde otjeran prošle zime. "Nije bilo dosljedno otpustiti trenera usred sezone dok smo bili lideri", kaže Pique i na kraju se dotiče Lionela Messija, koji je tokom ljeta bio jako blizu odlaska sa Nou Campa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zamolio sam ga da ostane jer Nou Camp mora da nosi njegovo ime. Messi to zaslužuje. Ne može neko ko igra 16 godina u klubu sutra doći i putem faxa saopštiti da ide, tu nešti nije ok, to se ne smije dozvoliti. Ljudi poput Guardiole, Xavija, Puyola ili Valdesa nisu više u klubu, a oni su veliki dio povijesti i Bartomeu to mora da cijeni", kaže Pique.

Veliki derbi između Barcelone i Real Madrida na programu je sutra od 16 sati, a MOZZART nudi sjajne kvote na ovaj par. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
@Opijum On moze biti ljigav, ovakav ili onakav, moze se tebi (koji si totalno nebitan) ne svidjat, ali sve sto je rekao, rekao je to s jajima i sto je najvaznije, sve je upravu...
3 1
Opijum
Ovaj lik je tolko ljigav za neobjasnit
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi