Pique šokirao Xavija i navijače Barcelone svojom odlukom

Nisu očekivalo od njega to tako rano

Pique šokirao Xavija i navijače Barcelone svojom odlukom

Endin Čaušević

Barcelona ove sezone prolazi kroz ogromne probleme i jasno je da su potrebne velike promjene u katalonskom klubu.

Barcelona se nalazi u velikim finansijskim problemima od početka pandemije koronavirusa i čelni ljudi ovog kluba pokušavaju na sve načine da riješe krizu, ali to ne ide tako lako i jednostavno.

Kriza u klubu odrazila se i na rezultate na terenu jer Barcelona ove sezone igra očajno. Katalonci su već ispali iz Lige prvaka, a u domaćem prvenstvu su na tek osmoj poziciji.

Xavi je uspio napraviti neke pomake u igri Barcelone, ali jasno je da su potrebne velike promjene u igračkom kadru ovog tima i da će trebati vremena da se Barca ponovo vrati u sami vrh.

Već se odavno špekuliše o igračima koji će se naći na transfer listi na kraju sezone, te su manje-više već poznata imena koja će klub pokušati prodati narednog ljeta.

Međutim, španski mediji prenose da su Xavi i Joan Laporta dobili neočekivane vijesti od Gerarda Piquea. Jedan od najiskusnijih igrača Barcelone je sve iznenadio odlukom da razmišlja o završetku svoje karijere na kraju ove sezone.

Katalonski "El Nacional" je objavio da je Pique navodno već obavijestio Xavija i Laportu da želi završiti karijeru na kraju sezone, ali da je spreman da odigra još jednu sezonu ukoliko to klub bude tražio od njega.

U tom slučaju će morati pristati na novo smanjenje plate prema kojem bi Pique naredne sezone zaratio samo 155.000 eura što je daleko manje od milionske plate koju je imao prethodnih godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 34-godišnji defanzivac ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali očito je da se želi posvetiti drugim stvarima u životu i spreman je da okači kopačke o klin.

Pique je ponikao u Barceloni i prošao je sve omladinske kategorije ovog kluba. Igrao je i tri sezone u Manchester Unitedu, a onda se na ljeto 2008. godine vratio u katalonski klub s kojim je osvojio sve što je mogao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
cuj ovo Xavi je uspio napravit neke pomake,al unazad ispo iz EL i 8 na tabeli ,dodje mi da pomislim da onaj Zuti je bio umjetnik kakvog svijet nije vidio.
7 1
Mehinaldo
Vakat mu je davno bio idi ganjaj tenis spor je. Prespor ne moze vise igrati ali realno ja bih volio nek jos igra dok je tu realu lakse
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi