Xavi uvjeren u preokret sezone: "Cilj je borba za titulu"

Trener Barcelone

Xavi uvjeren u preokret sezone: "Cilj je borba za titulu"

Midhat Šljivak

Barcelona je danas nastavila s razočarenjima za svoje navijače.

Gostovanje u Pamploni kod Osasune donijelo im je samo bod (2:2), a trener Xavi Hernandez nije krio razočarenje što je njegov tim u finišu ostao bez pobjede.

"Nakon vodstva od 2:1 morali smo biti smireniji i kontrolisati loptu. Bilo je trenutaka kada nismo znali kako igrati u protivničkoj polovici", rekao je Xavi i otkrio je šta je cilj tima do kraja sezone.

"Moramo promijeniti ovu negativnost oko ekipe. Naš cilj je da budemo među četiri na kraju sezone, ali i da pokušamo da se vratimo u borbu za titulu. Još vjerujemo, ali moramo se žestoko boriti", rekao je Xavi.

Gerard Pique je na kraju utakmice najavio veliku borbu u narednom periodu.

"Vjerujem da ćemo napredovati u narednim utakmicama i da će rezultati biti bolji. Od naredne sedmice, svaka utakmica za nas je finale", istakao je iskusni defanzivac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je trenutno tek na osmom mjestu La Lige s 24 boda, ali i s utakmicom manje.

U narednim kolu tim Xavija Hernandeza dočekuje ekipu Elchea.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Ovaj ko Laporta se drogira. Kakva borba za titulu???
7 1
Mevliino
Kako mrzim kad ljudi nisu realni, kazi gotovo je sa titulom i cao
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi