Pique javno otkrio kako se u Španiji potkupljuju sudije: "Nađete se na tajnoj lokaciji..."

Komentarisao "Slučaj Negreira"

Pique javno otkrio kako se u Španiji potkupljuju sudije: "Nađete se na tajnoj lokaciji..."

E. Čaušević

Barcelona se prethodnih sedmica nalazi u centru pažnje fudbalske javnosti zbog optužbi da su plaćali sudije, a "Slučaj Negreira" pokrenuo je pravi skandal u Španiji i potpuni "lov" ostalih klubova na Barcu. O svemu tome pričao je jutros i Gerard Pique koji je jasno rekao šta misli o optužbama na račun dojučerašnjeg kluba.

Podsjećamo, protiv Barcelone pokrenut je postupak da su plaćali člana sudijske komisije Enriqueza Negreiru za savjete o suđenju, te su mu navodno platili preko sedam miliona eura u rasponu od 17 godina.

Optužbe na račun Barce pokrenule su totalni skandal i haos u Španiji, a svi ostali klubovi okrenuli su Kataloncima leđa i prije bilo kakve presude, te traže već sada od La Lige da se oni žestoko kazne oduzimanjem bodova čime bi borba za titulu ostala samo san.

No, u katalonskom klubu su poručili da su optužbe neosnovane i uvjereni su da će dokazati svoju nevinost, te su poručili da će nakon toga tražiti javno izvinjenje od svih klubova koji su ih optužili bez ikakvih dokaza.

Katalonci se terete da su plaćali da imaju bolji status kod sudija iako se prethodnih sezona to i nije moglo vidjeti s obzirom da su nekoliko puta žestoko oštećeni na mečevima La Lige.

O svemu tome govorio je i dojučerašnji defanzivac ovog kluba Gerard Pique koji je poručio da Barcelona nikada nije plaćala sudije, te je objasnio kako se to inače radi.

Oglasi

"Nikad u svom životu nisam sreo gospodina Negreiru, niti njegovog sina. Spreman sam se zakleti pred sudom, ili pred kime god želite, da Barcelona nikada nije potkupljivala sudije. Ako želite potkupite sudiju, to je veoma jednostavno - kontaktirate ga, nađete se s njim na tajnoj lokaciji i date mu kovertu s novcem. Zar to nije lakše, nego da navodno idete preko potpredsjednika Sudijskog komiteta?", rekao je Pique i dodao.

"Kakav god haos pokušavali napraviti, niko nikada neće moći ukaljati našu najbolju ekipu u historiji koja je postigla nemjerljiv uspjeh. Sada svi pokušavaju usmjeriti gnjev navijača ostalih klubova na Barcu. Mi igrači vremenom upoznamo sudije u Španiji i znamo kakvi su. Međutim, treneri koji tek dođu u klub ih ne poznaju i zato klubovi plaćaju sudijske savjetnike".

Osvrnuo se i na činjenicu da su svi ostali klubovi iz La Lige izdali saopštenje na tu temu tražeći kaznu za Barcu. Zadnji se oglasio Real Madrid, ali Pique vjeruje da su to uradili protiv svoje volje.

"Svi klubovi, osim Real Madrida, su se okrenuli protiv Barcelone. Shvatam da je i Real na kraju izdao svoje saopštenje za javnost, ali su to uradili pod pritiskom javnosti", dodao je.

Jučer se na tu temu oglasio i predsjednik Barcelone, Joan Laporta, koji je jasno poručio da jedva čeka da se suoči sa svima onima koji pokušavaju pokvariti ugled katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne mislite da sam emotivan jer sam slab. Uzbuđen sam jer jedva čekam da se suočim sa svim nitkovima koji nam kvare ugled. Neka niko ne misli da je ovo neka slabost. Osjećanja prema Barceloni se ne mogu kupiti ili prodati, ali ne smiju se prljati. Oko mene su ljudi koji vole klub, bilo je žestokih napada da nam se ukalja ugled, a ti pokušaji nemaju veze sa stvarnošću", kaže Laporta i jasno dodaje.

"Neka bude jasno da Barcelona nikada nije kupovala sudije i Barcelona nikada nije imala namjeru da kupuje sudije, apsolutno nikada".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1576541640
Jest pičqe ako ces mu dat 10 000€ pa se nadzes s njim i das mu keš, medjutim cifra je milionska
0 1
bazaorao
Čuj nisu potkupljivali sudije, a zna sve detalje. Smiješan tip.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi