Iz Barcelone stiže žestok odgovor: "Jedva čekam da se suočim s nitkovima koji nam kaljaju ugled"
Predsjednik Barcelone jedva čeka da se suoči s ljudima koji prave probleme katalonskom klubu (Foto: EPA)

Joan Laporta jasan

Iz Barcelone stiže žestok odgovor: "Jedva čekam da se suočim s nitkovima koji nam kaljaju ugled"

Midhat Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta govorio je za španske medije o problemima koji su zadesili katalonski klub. Barca je u ozbiljnom problemu u slučaju kupovine sudija i protiv njih je podnesena krivična prijava za korupciju. Laporta je istakao kako se protiv njegovog kluba vodi hajka i da jedva čeka da se suoči oči u oči s nitkovima koji kaljaju ugled kluba.

Joan Laporta tvrdi kako Barcelona radi sve po pravilima i tvrdi da se protiv njegovog kluba vodi velika hajka od strane ljubomornih ljudi.

Prvi čovjek katalonskog kluba ističe kako jedva čeka da se suoči oči u oči s ljudima koji kvare ugled kluba. Emotivno je pričao o klubu u svom izlaganju.

"Ne mislite da sam emotivan jer sam slab. Uzbuđen sam jer jedva čekam da se suočim sa svim nitkovima koji nam kvare ugled. Neka niko ne misli da je ovo neka slabost", rekao je Laporta i nastavlja:

[twitter]https://twitter.com/ReshadRahman_/status/1635376163949535234[/twitter]

"Osjećanja prema Barceloni se ne mogu kupiti ili prodati, ali ne smiju se prljati. Oko mene su ljudi koji vole klub, bilo je žestokih napada da nam se ukalja ugled, a ti pokušaji nemaju veze sa stvarnošću

Oglasi

"Možete biti sigurni da će Upravni odbor kojim predsjedavan braniti klub svom snagom. Kapiteni kluba na terenu predstavljaju naše vrijednosti i osjećanja. To pokazaju na terenu kada daju sve od sebe do zadnje kapi krvi.

"Neki koji su zavidni pokušavaju da naruše našu reputaciju kampanjama koje provode s lošim namjerama. Barcelona je klub s vrijednostima i klub koji je priznat i cijenjen, iako mnogi pokušavaju da to naruše", rekao je Laporta.

Prvi čovjek Barcelone prije nekoliko dana je istakao kako optužbe protiv kluba nemaju nikakvog smisla.

"Neka bude jasno da Barcelona nikada nije kupovala sudije i Barcelona nikada nije imala namjeru da kupuje sudije, apsolutno nikada", poruka je Laporta.

Potpuni šok na Camp Nou: La Liga je teško nokautirala Barcelonu

Barcelona je nedavno uspjela da registruje Gavija kao igrača prvog tima. Mladi veznjak katalonskog velikana donedavno je imao amaterski ugovor, ali je kao igrač B tim amogao nastupati za prvu ekipu.

Oglasi

Tim s Camp Noua uspio je pravnim putem registrovati 18-godišnjeg talenta. Dobio je i dres s brojem šest nakon potpisa vrijednog osam miliona eura po sezoni, no sud je taj ugovor jučer poništio.

Ispostavilo se da su Barcini pravnici zakasnili s tužbom protiv La Lige kojom su uspjeli da registruju ovog mladog fudbalera. Zbog toga je presuda o registraciji poništena i Gavi od danas više nije igrač prvog tima.

On trenutno može nastaviti da igra po ugovoru kojeg je imao s mladim timom, a Barceloni je novi problem što neće moći da opravdaju na računima da je igrao na ugovoru od osam miliona eura godišnje.

Još nije poznato kakve bi posljedice Barca mogla imati zbog ovog, ali bi, tvrdi list Relevo, moglo biti sankcija u značajnim ograničenjima plata od strane La Lige.

Čelnici La Lige prethodno su obećali da će se boriti do zadnjeg dana protiv Gavijeve registracije. Uspjeli su osporiti registraciju, a nije poznato koliko će biti potrebno da se kompletan slučaj riješi i da se donese konačna presuda.

Oglasi

Ako konačna presuda bude u korist La Lige, Barca bi mogla izgubiti jednog od najboljih mladih fudbalera na svijetu. Njegov stari ugovor ističe na kraju ove sezone, a katalonski velikan trenutno ne može opravdati cifre koje su izdvajali za njega nakon potpisa novog ugovora.

Gavi će se prema informacijama Releva morati ostaviti dres s brojem 6 i zbog pravila o brojevima morat će ponovo na dresu nositi broj 30.

Broj je međutim najmanji problem. Gavi odlukom suda na kraju sezone postaje slobodan fudbaler i s obzirom na to da je katalonski velikan u ozbiljnim finansijskim problemima, pitanje je hoće li mu moći ponuditi nastavak saradnje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga je uspjela Barceloni napraviti ozbiljan problem. Sada se čeka konačna odluka suda i prema svemu viđenom, teško je da će biti u korist jednog od najvećih klubova svijeta.

Odlazak Gavija sigurno bi bio veliki udarac. Barca bi ostala bez momka oko kojeg su gradili budućnost kluba i ostaje nam da vidimo šta će se na kraju desiti u ovom slučaju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Druga liga!
0 1
Mostarac94
Na prvu pomisli, da je ispred kamenog mupa u Mostaru ahhaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti