Pique u novoj kontroverzi, snimak je sve prikazao: "Kao moj sin kad treba da krene u školu"

Očajan je

Pique u novoj kontroverzi, snimak je sve prikazao: "Kao moj sin kad treba da krene u školu"

Edmir Škorić

Gerard Pique (35) ponovo je okružen kontroverzama, nakon što je sinoć njegova Barcelona na Mestalli s 1:0 pobijedila Valenciju kasnim golom Roberta Lewandowskog.

Pique je meč počeo sa klupe i nije bio planiran za igru, ali je iznenada morao da uđe jer se u 70. minuti povrijedio Jules Kounde.

Kada je trener Xavi Hernandez od Piquea zatražio da uđe u igru, njegov nekadašnji saigrač ostao je iznenađen. Pique nije imao namještene štucne, čak ni kostobrane, a nisu bile spremne ni kopačke.

Špancu je trebalo nekoliko minuta da bude spreman, zbog čvora na kopačkama. Kako bi ubrzao proces, njegov saigrač Sergio Busquets i dva člana tehničkog osoblja pomogli su mu odvezati kopačke kako bi ih obukao i napokon ušao u igru.

"Kao moj 11-godišnji sin kad mora ići u školu, a ja mu pomažem vezati tenisice", bio je jedan od brojnih komentara na Twitteru kojima se javnost smijala Pique, a i on sam je svjestan da je nedopustivo da jedan igrač Barcelone ima ovako bizaran problem u momentima kada hitno mora zaigrati umjesto povrijeđenog igrača.

U tim se momentima Barca još žestoko borila sa domaćom Valencijom za svaku loptu, a u nadoknadi je Lewandowski našao način da postigne gol za veliku pobjedu kojom su se Katalonci bodovno izjednačili s Real Madridom, s tim da Kraljevi imaju utakmicu manje i kasnije će igrati s Gironom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique prolazi težak period u svom životu. Nedavno se rastao od Shakire s kojom ima dvoje djece, stalno je pod pritiskom, mediji mu dišu za vratom, a izgubio je i mjesto startera u klubu, te će do kraja sezone rijetko biti na terenu.

Odavno nije ni član reprezentacije Španije, propustit će Svjetsko prvenstvo u Kataru i sve to čini da bude demotivisan, izvan fokusa i da više ne bude ni sjena od onog igrača i čovjeka od prije nekoliko godina.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti