Gerard Pique platio 450.022 eura da njegova Andorra igra u trećoj španskoj ligi

Dobili mjesto u višem rangu

Gerard Pique platio 450.022 eura da njegova Andorra igra u trećoj španskoj ligi

Endin Čaušević

Defanzivac Barcelone, Gerard Pique, prije nekoliko mjeseci postao je vlasnik fudbalskog kluba Andorra iz istoimene pirinejske države.

Ovaj klub osnovan je još 1942. godine i na bazi sporazuma fudbalskih saveza takmiči se u nižim ligama španije. Andorra je godinama igrala u četvrtom rangu španskog fudbala, ali sada će konačno zaigrati i u trećoj ligi.

Naime, Mundo Deportivo je objavio da je Pique platio čak 452.022 eura kako bi osigurao svom klubu mjesto u trećoj ligi. Andorra će u trećoj ligi igrati umjesto Reus Deportiua.

Za ovo mjesto borili su se još Zamora i Inter City koji su ponudili istu sumu novca, ali je na kraju Andorra promovisana u viši rang i naredne sezone će igrati u trećoj ligi.

Pique dosta ulaže u ovaj mali klub i cilj mu je da dođu za nekoliko godina čak do Segunde. Također, počela je i gradnja novog stadiona koji će imati kapacitet od 15.000 sjedećih mjesta.

Top Komentari

Mase007
Navikao kupovati sve kao i Barca hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi