Xavi ga prekrižio, a Pique se onda obratio Laporti: "Samo naprijed, igrat ću kao starter!"

Samopouzdanje na nivou

Xavi ga prekrižio, a Pique se onda obratio Laporti: "Samo naprijed, igrat ću kao starter!"

Eldar Ganibegović

Nakon prekida sa Shakirom, Gerarda Piquea je trener Barcelone Xavi Hernandez odlučio prebaciti na klupu za rezervne igrače i manje se oslanjati na njega u idućoj sezoni, što mu je i lično saopštio. 

Rasprava s trenerom Barcelone nije odgovarala Piqueu, te je otišao do predsjednika Joana Laporte kojem je poslao vrlo čvrstu poruku.

Nakon što mu je trener Xavi rekao da se više neće oslanjati na njegove usluge, defanzivac je razgovarao s Joanom Laportom.

Pique se ne boji konkurencije koju će imati u novoj sezoni i poslao je jasnu poruku predsjednika predsjedniku kluba da u momčad dovede koga god želi, ali će dokazati da zaslužuje svoje mjesto u momčadi Camp Noua.

"Samo naprijed! Dovedite najboljeg stopera na svijetu. Igrat ću kao starter", rekao je Pique Laporti, prenosi Sport.

Ronald Araujo, Eric Garcia, Clement Lenglet, Oscar Mingueza i Samuel Umtiti trenutno su konkurencija Piqueu u Barceloni, a očekuje se još dolazaka na Camp Nou.

Raskalašeni život

Nakon 12 godina veze Pique je raskinuo sa Shaqirom, a španska štampa svakodnevno piše o raskalašenom načinu života iskusnog defanzivaca.

O detaljima i situaciji fudbalera Barcelone govorio je paparazzo novinar Jordi Martin koji tvrdi da Piquea prati duže od decenije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pique je u posljednje vrijeme izgubio kompas, dosta vremena provodi na zabavama zajedno sa Riquiem Puigom. Troši ogromne cifre u noćnim klubovima i restoranima do ranih jutarnjih sati."

"Prema mojim informacijama Pique svaku noć minimalno potroši 2.000 eura, a zavisno od dana ta cifra bude i veća. Ali naravno ti iznosi su za njega smiješni."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi