Alba poslao pomalo i očajnu poruku: Sada moramo biti ujedinjeniji nego ikad prije

Igrač Barcelone

Alba poslao pomalo i očajnu poruku: Sada moramo biti ujedinjeniji nego ikad prije

Eldar Ganibegović

Barcelona se i dalje suočava s ogromnim dugovima, a radi se o stotinama miliona eura još iz perioda kada je na čelu kluba bio Bartomeu.

Uoči nove sezone o toj situaciji govorio je i jedan od kapitena Barcelona i igrača s najdužim stažom na Camp Nouu, Jordi Alba.

Lijevi bek je uoči nove sezone poručio da momčad s Camp Noua mora pokazati jedinstvo. Nada se da će u narednom periodu vrijedni igrači pojačati Barcelonu.

"To se događa. Neće uvijek sve biti sve sjajno. To je tako, i siguran sam da ćemo se toga riješiti.

Volio bih da možemo potpisati puno igrača i učiniti situaciju sjajnom, ali situacija je takva kakva je sada. Moramo biti ujedinjeniji nego ikad.

Bila je to teška godina na klupskoj razini, uvjeren sam da će nam sljedeća godina biti bolja", rekao je Jordi Alba, prenosi Barca Universal.

Oglasi

Ohrabrujuća poruka Joana Laporte

Laporta kaže da bi se situacija u idućem razdoblju mogla popraviti, a momčad s Camp Nou stadiona vratit će se u elitu evropskog fudbala.

"Kad sam stigao, nisam mogao isplatiti platu za maj. Gospodarski subjekti nisu primili svoje rate tri mjeseca. Bili smo skoro mrtvi. Kad smo došli, uspjeli smo oživjeti klub, restruktuisalii smo klub i njegov dug.

Dioničari su ubacili novac, što za klub poput našeg nije moguće. No, naravno, klub nikada neće pripadati trećem vlasniku.

Nismo odgovorni za prošlo upravljanje. Imamo te ekonomske ponude koje su opcije za poboljšanje ekonomske situacije, da ostanemo vlasnici kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mogu najaviti da ćemo u četvrtak, ako glasate za, pokrenuti ove ekonomske ponude. To znači da ćemo imati pozitivan neto iznos, imat ćemo normalan omjer duga i moći ćemo transferirati igrače kako bismo bili konkurentni. Bitno je ostati konkurentan.

Godinu dana nakon našeg povratka, kažem vam - Barcelona je jaka. Klub ima ogromnu moć privlačenja kapitala, investitori zadržavaju naš model vlasništva. Ako nam partner dopusti da aktiviramo ove dvije ekonomske ponude, bit ćemo u redu", izjavio je Joan Laporta za BarcaTV.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi