Posao prije prijateljstva: Xavi Piqueu zadao žestok udarac!

Defanzivac prolazi kroz težak period

Posao prije prijateljstva: Xavi Piqueu zadao žestok udarac!

Admin Čaušević

Gerard Pique prolazi kroz možda i najteži period u jako uspješnoj karijeri. 

Pique je posljednjih sedmica u centru pažnje zbog raskida sa Shaqirom poslije 12 godina pto se Barceloni uopšte ne sviđa.

Katalonski Sport piše da je Xavi jako zabrinut zbog Piquea te da mu je rekao da više nije potreban Barceloni kao ekipi.

Neprofesionalni život i manjak fizičke kondicije su učinili da 35-godišnjak postane nepoželjan i u klubu gdje je proveo cijelu svoju karijeru.

Vjeruje se da je Xavi lično razgovarao sa Piqueom te da je trener Katalonaca saopštio Pique kako mu više nije potreban jer žele da klub napreduje.

Nakon 602 nastupa za prvi tim defanzivac ne želi tako lako odustati, dao je obećanje da će naporno trenirati i promijeniti se, međutim Xavi je već odlučio.

Oglasi

Perspektivni stručnjak želi podmladiti i osvježiti odbranu te vjeruje da Pique jednostavno više ne može ponuditi ono što se traži od njega.

Postoji i problem za Barcelonu koja Piqueu duguje 50 miliona eura na ime plata, pa će direktor fudbala Mateu Alemany pokušati uvjeriti iskusnog štopera da smanji svoje zahtjeve.

Raskalašeni život

Nakon 12 godina veze Pique je raskinuo sa Shaqirom, a španska štampa svakodnevno piše o raskalašenom načinu života iskusnog defanzivaca.

O detaljima i situaciji fudbalera Barcelone govorio je paparazzo novinar Jordi Martin koji tvrdi da Piquea prati duže od decenije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pique je u posljednje vrijeme izgubio kompas, dosta vremena provodi na zabavama zajedno sa Riquiem Puigom. Troši ogromne cifre u noćnim klubovima i restoranima do ranih jutarnjih sati."

"Prema mojim informacijama Pique svaku noć minimalno potroši 2.000 eura, a zavisno od dana ta cifra bude i veća. Ali naravno ti iznosi su za njega smiješni."

Top Komentari

TANA_TZ
Pique nije cijelu karijeru u Barci, lik je igrao i za Man U
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi