Gavi obećao navijaču dati dres, pa 10 sekundi kasnije napravio najveću sramotu u karijeri

Ekspresno zaboravio na obećanje

Gavi obećao navijaču dati dres, pa 10 sekundi kasnije napravio najveću sramotu u karijeri

E. Čaušević

Barcelona je sinoć došla do velika tri boda na uvijek teškom gostovanju kod Villarreala i uspjela je da poveća prednost u odnosu na Real Madrid i učvrsti se na liderskoj poziciji. No, nakon utakmice u centru pažnje našao se mladi veznjak Gavi zbog ne baš lijepog poteza prema jednom od navijača.

Katalonski klub je protiv Villarreala uspio da pobijedi sa 1:0 golom Pedrija koji smo vidjeli sredinom prvog poluvremena. To je bilo dovoljno za Katalonce da dođu do tri boda na teškom gostovanju i nastave svoj put ka titulu prvaka Španije.

Barcelona sada ima čak 11 bodova više u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, ali Kraljevi će svoj susret 21. kola odigrati tek u srijedu kada će na Santiago Bernabeu gostovati fenjeraš Elche koji nakon 20 mečeva ima tek devet osvojenih bodova.

Međutim, u centru pažnje nakon utakmice našao se mladi veznjak katalonskog kluba Gavi koji u posljednje vrijeme igra u zaista nevjerovatnoj formi.

Gavi se prošle sezone pojavio u prvom sastavu Barcelone nakon što je priključen iz La Masije, a mnogi za njega već sada govore da su Katalonci konačno u njemu i Pedriju dobili prave zamjene za Xavija i Andresa Iniestu.

Gaviju je itekako porasla i popularnost što se moglo vidjeti i sinoć na stadionu Villarreala jer je bilo desetak natpisa navijača koji tražili dres ovog 18-godišnjaka.

Oglasi

Kamere su na kraju utakmice uhvatile i zanimljiv trenutak koji baš i ne ide na čast veznjaka Barcelone. Naime, Gavi je obećao jednom od navijača dati svoj dres, ali samo desetak sekundi kasnije to je ekspresno zaboravio.

Na ulazu u tunel jedan navijač je uspio dozvati Gavija i tražiti mu dres, te je on poručio da će mu odmah dati dres, ali je zbunjeni navijač samo gledao kako mladi veznjak Barce ulazi u tunel i više se nije ni pojavio.

Gavi je samo desetak sekundi kasnije taj isti dres dao igraču Villarreala, Alexu Baeni, s kojim je očito ranije dogovorio razmjenu dresova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

@gavi.pedri___ JAJJAJAJ cambio de planes 💙❤️ #pablogavi #gavi #fcbarcelona #barçavillarreal ♬ sonido original - ,

Španski mediji su osuli paljbu po Gaviju zbog lažnog obećanja koje je dao navijaču koji je čekao da se Gavi pojavi s dresom, ali se navodno to nije desilo.

Ipak, nije poznato da li je Gavi možda po jednom od ekonoma poslao svoj drugi dres za ovog navijača ili ga je zaista ostavio na cjedilu na dosta sramotan način. No, sigurno je da će se brzo znati da li je navijač došao do Gavijevog dresa ili ne.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi