Dramatično iskustvo Piquea: "Želio sam da budem nevidljiv, zamalo se nisam us*ao u gaće"

Tad mjesta ovakvim stvarima nije bilo

Dramatično iskustvo Piquea: "Želio sam da budem nevidljiv, zamalo se nisam us*ao u gaće"

E. Ganibegović

Gerard Pique trenutno proživljava možda i najteži period svog života.

Nakon 12 godina rastao se od Shakire s kojom ima dvoje djece i izazovi na tom polju tek slijede, s obzirom na to da je kolumbijska pjevačica angažovala advokatski tim i kani mu uzeti djecu i odvesti ih sa sobom u Miami.

S druge strane, najbolje mu ne ide ni na fudbalskom aspektu. Xavi ga minimalno koristi ove sezone, dobio je poluvrijeme protiv Plzena u Ligi prvaka te je svih 90 minuta odigrao preksinoć protiv Cadiza.

U preostalim zvaničnim utakmicama presjedio je na klupi, a minute je dobio još samo na prijateljskim utakmicama u predsezoni, te prijateljskom meču protiv Manchester Cityja 24. augusta.

Iako je dijete Barcelone, Pique je tri godine, od 2004. do 2007. proveo u Manchester Unitedu, iz kojeg je jednu sezonu bio posuđen Zaragozi.

Defanzivac Blaugrane tada je bio još tinejdžer, a u jednom intervjuu se prisjetio jednog jako neugodnog iskustva iz svlačionice Crvenih đavola kojom su tada "vladale" face poput Keanea, Ferdindda, Giggsa...

Oglasi

"Jedna od mojih prvih utakmica na Old Traffordu. U svlačionici smo, nenormalno sam nervozan. Zamislite samo, imam 18 godina, sjedim u toj maloj svlačionici, pored su Ruud van Nisterlooy, Ryan Giggs, Rio Ferdinand... Želio sam da budem nevidljiv.

Sjedimo tako, čekamo šefa, a ja sam do Royja Keanea. Koljena nam se skoro dodiraju, nema prostora. Mrtva tišina. Odjednom vrlo blaga vibracija. „Bzzz…bzzz", Roy gleda po svlačionici. "Bzzzzz…" O, sr**e! Shvatim da je moj telefon. Visi u torbi okačenoj odmah iznad njegove glave.

On ne može da provali odakle dolazi buka. Gleda po svlačionici kao manijak. Kao Jack Nicholson u onoj čuvenoj sceni iz filma "Isijavanje". Viče na sve: "Čiji je to telefon?!" Tišina. Viče opet. Tišina. Treći put. "Dođavola, čiji je to je**ni telefon?!"

Potražite više informacija na temu Premier league:

Konačno progovaram, kao dečkić. Kažem: "Žao mi je, moj je." Roy me zagrli, nasmeje se i kaže da ne brinem… Ne, stvarno, naravno da se šalim. Izludio je! Izgubio je razum. Pred svima. Strašno. Samo što se nisam us*ao u gaće.

Sad je drugačije. Svi klinci su na ajfonima prije početka utakmice. Ali te 2006. godine? To je bio drugi svijet. To se jednostavno nije radilo. Posebno ne u Manchester Unitedu. Ne u svlačionici Royja Keanea", ispričao je Pique.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi