Početak kraja čuvenog Gerarda Piquea: Toliko je bio očajan da ga ništa više ne može 'oprati'
Foto - Screenshot

Nevjerovatne greške defanzivca Barcelone

Početak kraja čuvenog Gerarda Piquea: Toliko je bio očajan da ga ništa više ne može 'oprati'

Midhat Šljivak

Barcelona je u 4. kolu Lige prvaka remizirala s Interom (3:3) na Camp Nou stadionu i nakon osvojenog boda ostala je s jako malim šansama za prolazak u nokaut fazu.

Katalonski velikan mora do kraja grupne faze savladati Bayern i Viktoriju Plzen i očekivati da Inter ne pobijedi u jednoj od tih utakmica protiv istih rivala.

Očajno je protekle noći izgledala igra iskusnog defanzivca Gerarda Piquea. Ovaj 35-godišnjak na terenu je bio poput apsolutnog amatera.

Napadačima Intera Pique nije mogao ništa. Edin Džeko i Lautaro Martinez su lagano uzimali duele, a Pique je krivac za dva pogotka koje je protivnik postigao.

[twitter]https://twitter.com/hayxamores/status/1580302755822178315[/twitter]

Oglasi

Tako je nevjerovatnom reakcijom kod prvog gola zaprepastio mnoge jer nije bio svjestan gdje se nalazi, a zatim je pokušao napraviti i ofsajd zamku za Lautara iako je ovaj bio na svojoj polovici terena.

Pique je u još dosta situacija djelovao potpuno izgubljeno na terenu. Kao da nikada nije igrao fudbal i očigledno na njega dosta utjecaja ima ono što se dešava van zelenog polja.

Gerard je već dugo u centru pažnje žute štampe. Naravno, razlog je raskid veze sa Shakirom i prevara koju je napravio i očigledno je da su njegove misli negdje drugo.

Vrlo je moguće da je Pique odigrao posljednji meč za Barcelonu u Ligi prvaka. Ostale su još dvije utakmice, ali nakon utakmice za zaborav, teško da će u preostala dva meča dobiti povjerenje Xavija Hernandeza.

Još veći udarac nesretnom defanzivcu zadali su navijači Barcelone koji su ga žestoko izviždali i svakako da Pique nije ni sanjao da mu se ovako nešto može desiti na kraju bogate karijere.

Pique je dio jedne od najvećih generacija Barcelone. S klubom je osvojio apsolutno sve, a nekada je važio i za jednog od najboljih defanzivaca svijeta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To vrijeme davno je prošlo. Pique polako ide ka penziji i teško da će do kraja sezone imati previše šanse za igru u katalonskom velikanu.

Ovaj 35-godišnjak je za Barcelonu odigrao ukupno 612 utakmica i postigao je 52 pogotka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sick_boy
Shakira mu bacila sihire.....
2 0
denimen9
Whahahha neki ljudi tek sinoć skontali ono što ja govorim već 15 godina. Lik je # teška. Taraba dakle.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi